ΕΛΛΑΔΑ

Μαξίμου

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωναν το βράδυ την Πέμπτης κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση συζητά και εξετάζει προσεκτικά όλα τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό.

«Αυτό που προέχει είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος μέσα από προσεκτικά βήματα, ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις. Αυτό, άλλωστε, προσπαθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου», σημείωναν οι ίδιες πηγές, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό και θέλει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς».
Σημείωναν επίσης ότι δεν είναι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να παίζει «blame game», επίρριψης ευθυνών. Υπογράμμιζαν εξάλλου ότι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος αποτελεί διεθνές και όχι διμερές πρόβλημα. «Είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού», επαναλάμβαναν οι ίδιες πηγές και τόνιζαν ότι «πάγια εθνική στρατηγική είναι η εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και με την ιδιότητα, όμως, της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του κ. Ερντογάν στη Συνθήκη της Λωζάνης, οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δήλωναν ότι η κυβέρνηση «δεν θα ανεχθεί κανέναν ιστορικό και πολιτικό αναθεωρητισμό» και ότι η Συνθήκη της Λωζάννης «δεν αμφισβητείται από κανέναν στη διεθνή κοινότητα».
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια ως εκπρόσωπο της «Συμφωνίας του Ψεύδους» και τον κάλεσαν «να σοβαρευτεί αν θέλει να τιμήσει τον θεσμικό του ρόλο με το ήθος και την αξιοπρέπεια που του αρμόζει», με αφορμή τα σχόλια του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου και της κυβέρνησης, στο περιθώριο των δηλώσεων του κ. Ερντογάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.