ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερά αρνητική η Ν.Δ.

Δεν θα παραχωρήσουμε το ΕΣΡ στον ΣΥΡΙΖΑ

Προς αδιέξοδο η Διάσκεψη της Δευτέρας...
mitsotakis

Ελάχιστα - αν όχι μηδενικά - μοιάζουν τα περιθώρια για την εξασφάλιση συναίνεσης που θα οδηγήσει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κατά τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα.

Η Ν.Δ. παραμένει σταθερά αρνητική, ειδικά από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε το βασικό της αίτημα να προχωρήσει στην ακύρωση, και όχι απλώς την αναστολή, των επίμαχων και αντισυνταγματικών διατάξεων. Επιπλέον, εγείρεται μείζον ζήτημα εμπιστοσύνης, αφού η Πειραιώς εκτιμά ότι η κυβέρνηση, και προσωπικά ο Νίκος Παππάς, προβαίνουν σε σειρά χειρισμών, με μόνο επιδιωκόμενο στόχο να πετύχουν... από το παράθυρο όσα δεν κατάφεραν όταν έκλεισε η πόρτα του ΣτΕ.

Με άλλα λόγια, στη Ν.Δ. η εκτίμηση είναι ότι η πλειοψηφία της Βουλής επιδιώκει να διαμορφώσει συνθήκες ελέγχου του όποιου νέου ΕΣΡ, ώστε νομότυπα να προωθήσει τον αρχικό σχεδιασμό για περιορισμένο αριθμό αδειών (4 ανέφερε ο Ν. Παππάς, 3 ο Ν. Βούτσης), πλειοδοτική διαδικασία και, τελικά, ολιγοπώλιο στην ενημέρωση.

«Δεν θα επιτρέψουμε ένα ελεγχόμενο ΕΣΡ που θα λειτουργήσει ως όργανο Παππά» διαμηνύουν από την Πειραιώς, θέση που ουσιαστικά προοιωνίζεται μία μακρά εκκρεμότητα στο εν λόγω ζήτημα.

Την ίδια στιγμή, ο Κυρ. Μητσοτάκης – συνεργάτες του οποίου δεν έχουν κρύψει την ενόχλησή τους για τη «διαφοροποίηση» Μεϊμαράκη, παρά τη χθεσινή ανακοίνωση του πρ. Προέδρου της Ν.Δ. - επιμένει στους υψηλούς τόνους. Η χθεσινή του επιλογή να ζητήσει εκλογές από το βήμα του Ευρωαραβικού συνεδρίου προκάλεσε αίσθηση, αλλά και την αντίδραση της κυβέρνησης που τον κατηγόρησε ότι δεν μπορεί να διακρίνει τα ακροατήρια στα οποία απευθύνεται. Παράλληλα, η Ν.Δ. στρέφει την προσοχή της στην οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, πεδία όπου η Πειραιώς εκτιμά ότι όχι μόνον αποτελούν προνομιακό πεδίο αλλά και επί των οποίων θα επιχειρήσει να οικοδομήσει ακόμη μεγαλύτερη δημοσκοπική, και τελικά πολιτική, διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.