ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν μας αφορά», λέει το ΠΑΣΟΚ

Διεργασίες για την ίδρυση νέου κόμματος

Μπορεί το «ναυάγιο» στην προσπάθεια συμπόρευσης με το Ποτάμι, να έκανε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να αλλάξει στάση και πλέον να αντιλαμβάνεται την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ως μία πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να ενταχθεί στους κόλπους της, αυτό όμως δε σημαίνει ότι εξέλειπαν οι φωνές που ήθελαν νέο φορέα στον χώρο.
Ήδη, στο παρασκήνιο λαμβάνουν χώρα διεργασίες δημιουργίας νέου κόμματος με πρωτεργάτες, παλιούς …γνώριμους του ΠΑΣΟΚ και πάντως χωρίς τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Πρωταγωνιστές» στο εγχείρημα φέρονται να είναι η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Ραγκούσης και πιθανόν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, άπαντες πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
Τα σχέδιά τους αυτά, προφανώς και έχουν φτάσει στα ‘αφτιά’ της Χαριλάου Τρικούπη που απαντά μάλλον απαξιωτικά. «Δεν μας αφορά τι θα κάνουν. Δεν είναι ΠΑΣΟΚ», λένε, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν πρέπει να ψήφισαν καν Δημοκρατική Συμπαράταξη στις τελευταίες εκλογές. Υποστηρίζουν μάλιστα πως ακόμα και αν κάνουν κόμμα, αυτοί που θα τους ψηφίσουν είναι όσοι προέρχονται μεν από τον χώρο, αλλά είχαν αποφασίσει να στραφούν στη ΝΔ. Κατηγορώντας τους εμμέσως ότι ευαγγελίζονται τον ρόλο του χώρου ως ‘τσόντα’ της ΝΔ, απαντούν : «Δεν θα χαρίσουμε την Κεντροαριστερά στον Αλέξη Τσίπρα για να γίνουμε συμπλήρωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι στις διεργασίες αυτές συμμετέχει και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ πολλοί επιχειρούν να εμπλέξουν και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά τη συνάντηση του τελευταίου με τον επικεφαλής του Ποταμιού. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως, παρά τις κατατεθειμένες διαφωνίες του σε σημαντικά θέματα με την ηγεσία του κόμματος, δεν δείχνει προς το παρόν τη διάθεση να συμμετάσχει στην ίδρυση νέου φορέα. Ενδιαφέρεται πρωτίστως να αλλάξει ρότα το κόμμα του, και να διαφοροποιηθεί από την πολιτική του «αυτόνομου πόλου», κάτι πάντως που δεν δείχνει να ασπάζεται η Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και ολόκληρη η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αυτή η κίνησης σαν μια αλλη «ελιά » περπατάει, μιλάει και ενεργεί σαν παράγωγο της πολιτικής του Κωστα Σημίτη .
    Ελιά , ποτάμι ,και εκσυγχρονισμός με το βαθύ ΠΑΣΟΚ έτοιμο με τις κουτάλες του να παίρνει θέσεις .
    Δεν ειναι κεντροαριστερά αυτή η κινηςης στην οποία η » τραβάτε με κί ας κλαίω » Φώφη Γεννημτά πρέπει να δείξει την πόρτα στον πανούργο Βενιζέλο .
    Η παλαιά υγειής , τίμια και προοδευτική βάσης , με τις ιδέες και το ήθος των αριςτερων ενεργών πολιτών ,οι συνεχιςτές των αγώνων και των ελπίδων της » 3ης του Σεπτεμβρη »
    Δεν ξεγελώνται . Παραμένουν Κινηματίες , ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ , Σοσιαλιστές !

    • XYZ 16:06 29/11/2016

      Se epiase ke sena sta plokamia tou to Fofaki Dimo i.. den s afinoun na figis ta mandroskila tou Georje.

    • Ε.Στ. 16:27 29/11/2016

      Γιατί χαλάτε τη ζαχαρένια σας κ. Μπόγδη; Εσείς είστε αποφασισμένος (και καλά κάνετε, σας ζηλεύω για αυτήν σας την αφοσίωση) να ακολουθήσετε τον Παπανδρέου στο οδοιπορικό του, είτε με την Φώφη είτε με τον Σύριζα είτε μόνος του. Τι σας νοιάζει τι κάνουν όσοι δεν αντέχουν άλλον Σκανδαλίδη, Όθωνα, Γείτονα, Λαλιώτη και, κυρίως, Συριζανέλ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.