ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διήμερο φεστιβάλ, με αφορμή την ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, και το διήμερο αφιέρωμα του Δήμου Αθηναίων με ταινίες γυναικών κατά της βίας, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», συνεχίζεται.
Σήμερα προβάλλονται τρεις μεγάλου μήκους ταινίες από το Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Λίβανο. Στις 5μμ. το ντοκιμαντέρ «Ονειροπαγίδα» (Dreamcatcher) της Βρετανίδας Κιμ Λονγκινότο. Η κάμερα της ακολουθεί την Μπρέντα, πρώην εκδιδόμενη, που αγωνίζεται να σώσει από το πεζοδρόμιο τα νέα κορίτσια.
Στις 7.30 μμ προβάλλεται η βελγική «Μικρή Μαύρη Αράχνη» ( Little Black Spider) της Patrice Toye, εμπνευσμένη από πραγματικές ιστορίες εγκύων εφήβων που γεννούν τα παιδιά τους κρυφά. Το φεστιβάλ που ξεκίνησε χθες με ταινίες μικρού μήκους ολοκληρώνεται σήμερα με το «Πού πηγαίνουμε τώρα;» της Λιβανέζας Ναντίν Λαμπακί και τις γυναίκες της διαιρημένης από τον πόλεμο χώρας, ενωμένες οι ίδιες από ακλόνητη φιλία, να εφευρίσκουν αστεία κόλπα που θα κάνουν τους άνδρες να ξεχάσουν τον θυμό τους και την διαφορά τους.

Το διήμερο φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα «Elles tournent» που διοργανώνει διεθνή φεστιβάλ ταινιών γυναικών δημιουργών στις Βρυξέλλες.
Είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Καίτης Παπαρρήγα Κωσταβάρα, αγωνίστριας του φεμινιστικού κινήματος που πέθανε τον Ιανουάριο του 2016.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.