ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο θέμα της Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ

Δικαίωση της στάσης τους βλέπουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Τη δικαίωση της πολιτικής τους είδαν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην εξέλιξη που είχαν τα πράγματα στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων στο θέμα του ΕΣΡ. Μιλούσαν μάλιστα για μεγάλη ‘κωλοτούμπα’ εκ μέρους της ΝΔ και για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με την ακύρωση ουσιαστικά του νόμου Παππά μέσα από τις τροπολογίες του και συνεχίστηκε με την υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος στα ονόματα που είχε προτείνει για τη σύνθεση της ανεξάρτητης αρχής.

«Τελικά αντί να συζητάνε διάφοροι τίνος ουρά γινόμαστε, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έγιναν ουρά μας. Συγχαρητήρια στην ΚΟ υης Συμπαράταξης για την επιμονή σε μια στρατηγική νίκης της πολυφωνίας, της προάσπισης θέσεων εργασίας, της Δημοκρατίας», σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, περιγράφοντας τα ‘αισθήματα’ που επικρατούσαν στην Χαριλάου Τρικούπη λίγο μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή.

Για μήνυμα νίκης της Δημοκρατίας και δικαίωσης των θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για χάραξη μεγάλων δρόμων από ένα μικρότερο κόμμα…

Δικαίωση όμως ένιωσαν και στη Σεβαστουπόλεως. «Η πολιτική συνεννόηση στηρίχτηκε στην κατεύθυνση που οι εκπρόσωποι του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Σπύρος Λυκούδης είχαν από την πρώτη στιγμή διατυπώσει», έλεγαν χθες, μιλώντας για περισσότερα κανάλια, περισσότερους εργαζομένους και περισσότερα χρήματα μέσα από αποφάσεις του ΕΣΡ και όχι καναλαρχών-υπουργών. «Το θολό και σε πολλές περιπτώσεις δηλητηριώδες καθεστώς δεκαετιών στην τηλεόραση έπρεπε να μας είχε ωθήσει εξ αρχής να αναζητήσουμε ρυθμίσεις και λύσεις όπως η σημερινή (σ.σ. χθεσινή)», συνέχιζαν, θυμίζοντας ότι σε αυτή τη θέση επέμεναν από το Φεβρουάριο του '15.

 

Σε κάθε περίπτωση και στο Ποτάμι μιλούσαν για συνεννόηση που επετεύχθη μετά από εγκατάλειψη από την κυβέρνηση των ακραίων επιδιώξεων για κομματικό έλεγχο του ΕΣΡ και συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτό που το Σύνταγμα επιτάσσει, ένα «δυνατό ΕΣΡ με τα 4/5 της Βουλής»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.