ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δηλώσεις Ομπάμα - Τσίπρα: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τη διευθέτηση του χρέους

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο, αντίστοιχα, είχε νωρίτερα σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος προέβη σε κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό στο Ζάππειο, έφτασε το πρωί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στην Αθήνα

Αισιόδοξος ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα συμφωνήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους παρουσιάστηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η Γερμανία θα πειστεί για την ελάφρυνση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκινώντας την ομιλία του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ευχαρίστησε τον "Αλέξη", όπως αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα, για την συνεργασία τους και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει τον δύσκολο δρόμο για την ανάπτυξη» και ότι «η λιτότητα δεν είναι συνταγή ανάπτυξης».

«Ξέρω ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Η κρίση ανέτρεψε εκ βάθρων τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα. Για να είναι βιώσιμα τα πράγματα στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη» επεσήμανε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, τόνισε επίσης, ότι θα συνεχίσει να βοηθά όσο μπορεί την Ελλάδα για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει το προσφυγικό. «Σας ευχαριστώ επίσης για την στήριξη των προσφύγων, εν μέσω δεινών. Το προσφυγικό είναι διεθνές πρόβλημα. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε όπως μπορούμε» είπε.

«Η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες παραμένει ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους και τους καλύτερους φίλους των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, πολλές πολιτικές που ακολουθήθηκαν δεν ήταν οι ορθότερες, αλλά η ελληνική οικονομία έπρεπε να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές».

Για το Κυπριακό σημείωσε: «Συζητήσαμε και για την Κύπρο. Οι συνθήκες για μια διζωνική λύση είναι καλύτερες από ποτέ».

 

Τσίπρας: Το ταξίδι σας θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα - Ομπάμα: Δεν αρκεί μόνο η λιτότητα

Παυλόπουλος: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης - Ομπάμα: Σημαντικός ο γεωστρατηγικός ρόλο της Ελλάδας

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μπαράκ Ομπάμα

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.