ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη η σημερινή Διάσκεψη

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η ΝΔ στη γραμμή μας για ΕΣΡ

fofi

Ραντεβού με τα υπόλοιπα κόμματα στη Διάσκεψη των Προέδρων έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να χαραχτεί μία πορεία στο θέμα του ΕΣΡ.
Με τη Διάσκεψη των Προέδρων, μάλιστα, να συνεδριάζει εκτός μεγάλου απροόπτου σήμερα, θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει και τι ακριβώς εννοούσε όταν στον απόηχο συνέντευξης Τύπου στελεχών της ΝΔ για το θέμα δήλωνε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετεί ουσιαστικά τη γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Έγινε σαφές από τη σημερινή συνέντευξη της ΝΔ για το Ε.Σ.Ρ., πως αν και “απορούν με τη στάση του ΠΑΣΟΚ", υιοθετούν ουσιαστικά την γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», είπε, δηλώνοντας ότι τους αναγκάζουν, τόσο αυτούς όσο και τους ΣΥΡΙΖΑ./ΑΝΕΛ, σε αναδίπλωση.
Παρακολουθώντας την συνέντευξη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ακόμα πως ενώ στη ΝΔ δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τις δεσμεύσεις του κ. Παππά, δείχνουν εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και αποκαλεί «alter ego» του υπουργού που θέλησε να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο στην χώρα. «Αν δεν κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, μάλλον έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και “βλέπουν” διαφορές Παππά-Τσίπρα», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρωθυπουργός και υπουργός είναι ακριβώς στην ίδια γραμμή και ασκούν την …κυβερνητική πολιτική στο θέμα.
Επιμένοντας μάλιστα στην άποψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως εκφράστηκε και στην Ολομέλεια της Βουλής υπέρ της ανάδειξης ενός ΕΣΡ, κανένα μέλος του οποίου να μη γεννά υποψίες για κομματικούς ετεροκαθορισμούς, ο πρώην υπουργός προειδοποίησε με το βλέμμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι «το μαύρο στην ενημέρωση που επεδίωξε ο κ.Παππάς να επιβάλει μόνος του, δεν θα το επιβάλει σήμερα μέσω του Ε.Σ.Ρ.».
Σε κάθε περίπτωση, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, προκειμένου αφενός να ‘μετρηθούν’ οι δυνάμεις που θέλουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, αφετέρου να απαντηθούν οι βολές όλων εναντίον όλων των κομμάτων…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.