ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Τι λένε για Οικονομία

Δημοσκόπηση: Εθνική γραμμή για το χρέος ζητούν οι πολίτες

Να συνταχθούν τα κόμματα σε μια κοινή εθνική γραμμή στο θέμα της ρύθμισης του χρέους ζητεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας ALCO που έγινε στο διάστημα 18-20 Νοεμβρίου 2016 για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Υπέρ της εθνικής γραμμής τάσσεται το 83% των ερωτηθέντων, το 10% κατά, ενώ το 7% επιλέγει την απάντηση «Δεν ξέρω- Δεν απαντώ».

Επίσης το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το χρέος πρέπει να απομειωθεί, ενώ μόνο το 6% θεωρεί πως είναι βιώσιμο.

Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη».

Αναλυτικότερα, το 59% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ διαφωνεί μόλις το 15%.

Για τον «κόφτη», το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί με βάση τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Την αντίθετη γνώμη έχει το 45%.

Στην έρευνα περιέχονται επίσης ενδιαφέροντα ευρύτατα με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ το 53% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη και αρνητική το 12%.

Για το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους το 42% πιστεύει πως η επίσκεψη Ομπάμα δεν βοήθησε την ελληνική πλευρά, ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 40%. Επίσης το 90% των ερωτηθέντων πιστεύει πως είναι σωστή η άποψη του Μπ. Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν φέρνει ανάπτυξη. Τέλος, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου βοηθούν την ελληνική πλευρά στο προσφυγικό και στο κυπριακό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.