ΠΟΛΙΤΙΚΗ

DW: Ματαιώθηκε το άτυπο Eurogroup της Παρασκευής

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle στο λεγόμενο «Μίνι Eurogroup» είχε προγραμματιστεί συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο μετά τη ματαίωσή του φαίνεται πως όλα πάνε πίσω. Η DW αναφέρει πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε πως θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.
eurogroup1

«Τέτοια συνάντηση δεν υπάρχει, δεν υπήρχε και δεν πρόκειται να γίνει» δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για τη σύνοδο του Βερολίνου που επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung».

«Δεν υπάρχει λόγος για συνάντηση αντιμετώπισης κρίσης γιατί δεν υπάρχει κρίση αυτή τη στιγμή» δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προσθέτοντας ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή η διαδικασία της αξιολόγησης που τρέχει και ότι δεν υπήρχε επισήμως ανακοινωμένη τέτοια σύνοδος.

Υπενθυμίζεται πως χθες πληροφορίες ανέφεραν πως θα διεξαγόταν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου έκτακτο mini Eurogroup για τις προοπτικές συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Σε αυτό θα λάμβαναν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας) ενώ παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.