ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο χριστουγεννιάτικο βοήθημα - Ανάσα για συνταξιούχους και χαμηλόμισθους

Την καταβολή βοηθήματος πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων σχεδιάζει η κυβέρνηση, δίνοντας Χριστουγεννιάτικο επίδομα.

Εκμεταλλευόμενη το οικονομικό περίσσευμα που προκύπτει το πρώτο δεκάμηνο του έτους από τα αυξημένα έσοδα του Προυπολογισμού και από τα επίσης αυξημένα για φέτος πρωτογενή πλεονάσματα που αγγίζουν τα 4,5 δισ. ευρώ, για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Δικαιούχοι

Την πρόθεσή της αυτή αυτή έχει ήδη διαμηνύσει στους εκπροσώπους των θεσμών αναμένοντας τη συγκατάθεσή τους ώστε να προχωρήσει στο εγχείρημα ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Μάλιστα στόχος της κυβέρνησης είναι το Χριστουγεννιάτικο επίδομα να δοθεί σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ή και σε ανέργους να δοθεί λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Έτσι ώστε εκτός των άλλων να ενισχυθεί και η ασθμαίνουσα αγορά,ενώ απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι το Χριστουγεννιάτικο επίδομα να χορηγείται ετησίως εφόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα πλεονάσματα στον Προυπολογισμό.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των θεσμών αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης θεωρώντας ότι τα επιπλέον έσοδα που εμφάνισε φέτος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως «μαξιλάρι» ασφαλείας για την κάλυψη δημοσιονομικών κενών εντός του 2017 και μην σπαταληθούν σε πρόσθετες παροχές.

fimes.gr

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πέρνω σύνταξη γήρατος 486 ευρώ εκας 230

  2. Παιρνω ΙΚΑ αναπηρικη 443ε το μηνα. Δικαιουμαι το χριστουγιαννιατικο επιδομα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.