ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την επιστολή Γιωτόπουλου

Ξανανοίγει ο φάκελος της 17Ν

Το άνοιγμα του φακέλου της 17Ν και να εξετάσει όσα κατήγγειλε με επιστολή του μέσα από τις φυλακές ο καταδικασμένος ως ηθικός αυτουργός των ενεργειών της οργάνωσης, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος περί ασύλληπτων μελών, ζητεί με εντολή που διαβιβάζει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας έστειλε στην αντιτρομοκρατική το δημοσίευμα του Έθνους και άλλα συναφή δημοσιεύματα, προκειμένου να ερευνηθούν όλα όσα αναφέρονται.
Γράφοντας μέσα από τη φυλακή στην εφημερίδα "Εθνος", ο Αλ. Γιωτόπουλος αναφέρει πως στη γιάφκα της οργάνωσης που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε ένα όπλο που ενέπλεκε συγκεκριμένο πρόσωπο και το οποίο εξαφανίστηκε, μαζί με χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Υποστήριξε ακόμα πως ασύλληπτοι παραμένουν οκτώ τρομοκράτες της "17 Νοέμβρη", που έχουν συμμετάσχει σε αιματηρές επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες. Ο Γιωτόπουλος διερωτάται ποιος εξαφάνισε το επίμαχο όπλο, αναφέροντας ως ενδεχόμενα τις μυστικές υπηρεσίες και κάποιον από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις Αρχές. Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος σημειώνει ότι έχουν εξαφανιστεί και χειρόγραφα του ίδιου προσώπου, ενώ αγνοήθηκαν επιβαρυντικές καταθέσεις τρίτων προσώπων.
"Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε όπλο που έκαιγε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε", σημειώνει ο Γιωτόπουλος στην επιστολή του και αναρωτιέται: "Ποιος το εξαφάνισε; Οι μυστικές υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις αρχές;". Μάλιστα ο Γιωτόπουλος μιλάει και για έγγραφα: "Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, θα 'πρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε;".
"Υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν, να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονται με άλλους πέντε. Από αυτή την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Άλλοι σε βίαιες ενέργειες σοβαρές που προκάλεσαν τραυματισμούς. Ενώ η δραστηριότητα των πιο ασήμαντων ήταν πιο ουσιαστική και πιο συνειδητή απ' αυτή ορισμένων που καταδικάστηκαν στη δίκη σε σχετικά μικρές ποινές και εξέτισαν πραγματική ποινή άνω των 5 χρόνων. Κανένας από αυτούς δεν συνελήφθη. Γιατί;", καταλήγει.
Παράλληλα υποστηρίζει ότι υπήρξε πλεκτάνη σε βάρος του από αυτή την ομάδα ανθρώπων που ενορχήστρωσαν μαζί με ξένες και εγχώριες μυστικές υπηρεσίες την καταδίκη του ως αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.