ΕΛΛΑΔΑ

Στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Έκθεση φωτογραφίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Έκθεση φωτογραφίας διοργανώνει ο Φωτογραφικός Τομέας ΠΟΦΠΑ (Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών) στο Πολιτιστικό Στέκι του θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης από τα ναρκωτικά ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής, από τις 4 έως τις 18 Νοεμβρίου 2016.
keth

Στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Στεκιού εκθέτουν, κατά καιρούς, καλλιτέχνες και διάφορες πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Καρατσώλη από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. «Επιλέγουν τον χώρο γιατί θέλουν να συνδράμουν στη διάδοση του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και του έργου που επιτελεί. Άλλωστε, το Πολιτιστικό Στέκι υποστηρίζει την αλληλεπίδραση των μελών του προγράμματος με δημιουργικούς ανθρώπους», προσθέτει. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η γνωριμία με τις θεραπευτικές κοινότητες, απορρίπτονται στερεότυπα και προκαταλήψεις για τους πρώην χρήστες και ενισχύεται η προσπάθεια πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 20:30 και η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, από τις 18:00 έως τις 20:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ξεκίνησε να λειτουργεί το 1990. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης, δηλαδή μη διαμονής. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγεί υποκατάστατα και δεν έχει λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε όσους είναι 21 ετών και άνω, σε μόνιμους αλλά και περιστασιακούς χρήστες και στο υποστηρικτικό περιβάλλον τους (γονείς, σύζυγοι, αδέρφια, συγγενείς). Αποτελεί ένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Στροφή (για ανηλίκους), το Εν Δράσει (για κρατούμενους και αποφυλακισμένους) και Μοσάικ (για μετανάστες).

Ο Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών μετράει, ήδη, 29 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα φοιτητικά δρώμενα. Ιδρύθηκε το 1987 και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 300 μέλη. Η δράση του περιλαμβάνει σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινών θαλάμων, εκθέσεις, δημιουργία λευκωμάτων, φωτογραφικές εξορμήσεις και βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.