ΕΛΛΑΔΑ

Εμπλοκή ελληνικών με τουρκικά F-16 στα Ψαρρά

Σε αερομαχία πάνω από το Αιγαίο εξελίχθηκε σήμερα το μεσημέρι η παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από δύο τουρκικά F-16. Τα τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στο FIR Αθηνών λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι και παρά τις προειδοποιήσεις δεν ανταποκρίθηκαν.
f16

Δύο ελληνικά F- 16 απογειώθηκαν από βάση ετοιμότητας του Αιγαίου και ακολούθησε εμπλοκή ανάμεσα στα δύο ζεύγη των μαχητικών, νότια των Ψαρρών.

Ωστόσο, οι προκλήσεις των Τούρκων δεν σταμάτησαν εκεί, αφού σήμερα συνολικά 11 αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβάσεις ή παραβιάσεις του FIR Αθηνών σε σχηματισμούς των δύο ή των τεσσάρων και ένα μεμονωμένο (τύπου CN - 235). Όπως διαπιστώθηκε, δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Όλα αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτικά.

Σημειώνεται ότι τουρκικά μαχητικά είχαν παραβιάσει και χθες τον εθνικό εναέριο χώρο, την ώρα που έφθανε στην Ελλάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Τον τελευταίο καιρό οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο εντείνονται: Είναι χαρακτηριστικό ότι παραβιάσεις είχαν καταγραφεί ακόμη και κατά την 28η Οκτωβρίου, ημέρα της εθνικής επετείου, κόντρα στα ειωθότα. Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία είχε δεσμεύσει μια μεγάλη περιοχή στο Νότιο Αιγαίο που περιλάμβανε ακόμη και το Καστελλόριζο προκειμένου να διεξαχθεί άσκηση του Πολεμικού της Ναυτικού με πραγματικά πυρά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.