ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακόμη και αύριο η αναδόμηση της κυβέρνησης-Ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα

Ένα βήμα πριν τον ανασχηματισμό ο Αλ. Τσίπρας

Στην τελική ευθεία πριν ανακοινώσει τη νέα δομή της κυβέρνησης, αλλά και τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν φέρεται να βρίσκεται ο πρωθυπουργός, καθώς πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει τις τηλεφωνικές επαφές για τη νέα κυβέρνηση, σβήνοντας και γράφοντας ονόματα στον τελικό κατάλογό του.

Κατά τις ίδιες πηγές, παρότι η βούληση του πρωθυπουργού θα ήταν να δρομολογήσει τον ανασχηματισμό μετά την συγκρότηση του ΕΣΡ, μετά τις σημερινές εξελίξεις τα πράγματα επιταχύνονται. Κι αυτό διότι ουδείς μπορεί να προδικάσει ότι το θρίλερ στην Διάσκεψη των Προέδρων θα λήξει την Δευτέρα, αφού οι πολεμικές ανακοινώσεις της ΝΔ και οι προϋποθέσεις που έθεσε κατά την συζήτηση στη Βουλή κάθε άλλο παρά προδιαθέτουν για θετική στάση κατά την συνεδρίαση.

Ονοματολογία

Συν τοις άλλοις, η διαρροή από το ΣτΕ της νέας δομής της κυβέρνησης έχει ήδη αφαιρέσει από τον πρωθυπουργό ένα σημαντικό κομμάτι του αιφνιδιασμού, καθώς αναζητούνται μεν τα πρόσωπα, αλλά... η κοινή γνώμη γνωρίζει ήδη την νέα δομή των υπουργείων.

Σε κάθε περίπτωση, βάσει των πληροφοριών, θα αλλάξουν αρκετά πρόσωπα και θα «αναδομηθεί» το κυβερνητικό σχήμα. Η αυτονόμηση του υπουργείου Ενέργειας φωτογραφίζει έναν «ισχυρό» υπουργό με χαρτοφυλάκιο αρκετές ΔΕΚΟ, που προφανώς δε θα είναι ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς σήμερα επανέλαβε τις
ενστάσεις του για την παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Επίσης, θεωρείται δεδομένη η αλλαγή του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά και η έξοδός του από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Την ίδια ώρα, σε «υπερυπουργείο» μετατρέπεται το υπουργείο Ναυτιλίας, αφού προστίθεται το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, που αποσχίζεται από το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει αποφασίσει αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αντικατάσταση του Νίκου Τόσκα πιθανότατα από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Τέλος, όλα δείχνουν ότι προς αντικατάσταση βαίνει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με πιθανότερο διάδοχο τον Φώτη Κουβέλη, αν δεν τοποθετηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.