ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και μολότοφ στο μαθητικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ένταση επικράτησε στο μαθητικό συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αγνώστων πέταξε τέσσερις βόμβες μολότφο και πέτρες προς τη πλευρά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
mathites

Κατά τα επεισόδια που κράτησαν λίγο, δεεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές ενώ οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας έχουν πλέον παραδοθεί την κυκλοφορία.

Την κινητοποίηση των μαθητών στήριξε η ΟΛΜΕ και στο πλαίσιο αυτό έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 ώς τις 14:00.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ κάλεσε τους καθηγητές «να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών».

Η ΟΛΜΕ ζητεί:

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.
Αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στήριξη της Ειδικής αγωγής.
Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο πραγματοποίησαν νωρίτερα στο Ηράκλειο μαθητές σχολείων του νομού στο πλαίσιο πανελλαδικής μαθητικής κινητοποίησης, ενώ από το πρωί μαθητές σε 23 γυμνάσια, 14 γενικά λύκεια και 2 ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας ζητώντας, μεταξύ άλλων, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.