ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας της απόδρασης της κρατούμενης με «βραχιολάκι»

Εντολή για τη διενέργεια  έρευνας  με σκοπό να διαπιστωθούν οι συνθήκες απόδρασης 43χρονης κατηγορούμενης που είχε τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό φορώντας «βραχιολάκι» διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνης Λιόγας.
vraxiolakia-kratoumenoi-517x330

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητά να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόδραση καθώς και  να ερευνηθεί εάν υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό της 43χρονης ή παραλείψεις από την πλευρά της εταιρίας.

Η  έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη.

Από την πλευρά του το Υπουργείο  προχώρησε σε διευκρινίσεις για το θέμα που ανέκυψε αναφέροντας ότι : Η παραβίαση από επιτηρούμενη των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση

(«βραχιολάκι») διαπιστώθηκε το Σάββατο, 19.11.2016, στην Αθήνα, όπως αναφέρει το Υπουργείο σε σχετική διευκρίνιση. Συγκεκριμένα, η επιτηρούμενη, υπόδικη για οικονομικά εγκλήματα, απομακρύνθηκε από το σπίτι της και στη συνέχεια έσπασε και πέταξε τη φορητή συσκευή ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και η αναζήτησή της συνεχίζεται. Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις.

Η ηλεκτρονική επιτήρηση, σε κατ’ οίκον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια, έχει συνολικά εφαρμοστεί σε έντεκα (11) άτομα, χωρίς καμιά παραβίαση των όρων της μέχρι προχθές. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζεται στη διαρκή παρακολούθηση αλλά και την εμπιστοσύνη των επιτηρουμένων. Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.