ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θέλουν πολιτική συναίνεση

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα

Προσπάθεια… αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα, βλέπουν πίσω από την μεγάλη ένταση που δημιουργείται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο θέμα γύρω από τη συγκρότηση του ΕΣΡ αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες ευρύτερα.
ÂÏÕËÇ -ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ--XRHSTOS MPONHS//EUROKINISSI

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, προειδοποιούν ότι η πολύ μεγάλη αυτή ένταση δεν μπορεί να αποσυντονίσει τη δημόσια συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα, στα οποία εντοπίζουν τις ‘βόμβες’ των τελευταίων ημερών, είτε πρόκειται για τα όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος περί ‘άτακτης χρεοκοπίας’, είτε για τα δημοσιεύματα που μιλούν για την αναγκαιότητα τέταρτου μνημονίου, και τα οποία αυξάνονται και πληθύνονται.

«Με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών που είναι ένα σύμπτωμα, η κυβέρνηση δεν έχει βρεθεί απλώς σε πολιτικό αδιέξοδο, έχει διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής παρακμής»,είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η παρακμή αυτή επηρεάζει τους θεσμούς, που είναι και η καρδιά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Ως έναν«αναλώσιμο Καμικάζι» περιέγραψε τον Βύρωνα Πολύδωρα από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, εκτιμώντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουνένα επικοινωνιακό παιχνίδι. «Ο κόσμος έχει βαρεθεί εδώ και τρεις μήνες να βλέπει την κυβέρνηση ναεπιδίδεται σε ένα θέατρο αποπροσανατολισμού. Χθες (σ.σ. προχθές) ο κ.Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM έδωσε μια συνέντευξη στην οποία υπογραμμίζει ότιτο ζητούμενο σήμερα είναι να καλύψουμε την απολύτως χαμένη χρονιά του 2015 ώστενα μπορέσουμε να βρεθούμε το 2017 εκεί που ήμασταν το 2014», είπε στο Σκάι,κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί, και με τα όσα συμβαίνουν στην υπόθεσητων τηλεοπτικών αδειών, να καλύψει τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας.

Ειδικάγια τη σύνθεση του ΕΣΡ, στο ΠΑΣΟΚ πρότειναν για τη θέση του επικεφαλής τονΓιώργο Σωτηρέλη, προοδευτικό στις απόψεις του και καλό επιστήμονα, πρόσωποεγνωσμένης αξίας, όπως λένε, επιμένοντας στην ανάγκη συναίνεσης επί τουθέματος. Ειδικά επ’ αυτής της συναίνεσης, δε, κατηγορούν την κυβέρνηση και τηναξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν τη θέλουν και πως εξ αρχής το πρόβλημά τους δενήταν ο αριθμός των μελών του ΕΣΡ (σ.σ. όταν το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει την αύξησή τους)αλλά το ότι δεν επιθυμούσαν πολιτική συναίνεση. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ ηΔημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε τελικά την πρόταση του Νίκου Βούτση για πρόεδροτου ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, δεν έκανε όμως το ίδιο η ΝΔ. «Στορεσιτάλ ανευθυνότητας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε σήμερα (σ.σ. χθες) η ΝΔ», σχολίασε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Καλά βρε σεις, γράψατε ολόκληρο άρθρο για να βάλετε μια συγκεκριμένη φωτογραφία;
    Τί μου θυμίζετε, τι μου θυμίζετε…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.