ΕΛΛΑΔΑ

H πρόγνωση της ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση.

Το Σάββατο αναμένονται βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από το βράδυ καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στη Θράκη και την υπόλοιπη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και στα νότια καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα δυτικά τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 με μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Την Κυριακή στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο κυρίω2ς στο νότιο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου-πλην της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και από το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.