ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλίας - Τι γράφει ο γαλλικός Τύπος

Η τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας απασχολεί τον γαλλικό Τύπο με πολλά δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι, δύο άγνωστοι με μοτοσικλέτα έριξαν, σήμερα το πρωί χειροβομβίδα, τραυματίζοντας ελαφρά έναν ειδικό φρουρό.
galliki

Όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό «Le Point» επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), «η γαλλική πρεσβεία της Αθήνας έγινε στόχος. Η Αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει την έρευνα μετά την επίθεση που σημειώθηκε λίγο πριν τις πέντε το πρωί σε μεγάλη κεντρική λεωφόρο των Αθηνών απέναντι από την ελληνική Βουλή. Οι  ελληνικές αρχές ερευνούν αν πρόκειται για αναρχικούς εξτρεμιστές που πραγματοποιούν τακτικά επιθέσεις κατά διπλωματικών στόχων, οικονομικών ή πολιτικών», δήλωσε μία πηγή.

Από την έκρηξη της χειροβομβίδας προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζουν πάντως ότι, τον περασμένο Οκτώβριο, ομάδα αναρχικών εξτρεμιστών είχε ζητήσει την απελευθέρωση του κομμουνιστή Ιμπραχίμ Αμπντάλα από το Λίβανο που παραμένει στις γαλλικές φυλακές από το 1987. Ο Αμπντάλα καταδικάστηκε σε ισόβια για την συμμετοχή του σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.