ΕΛΛΑΔΑ

Τι σκέφτονται οι Έλληνες έμποροι

Έρχεται ελληνική Black Friday;

Άσπρη μέρα για την αγορά αναζητούν οι έλληνες έμποροι, εξετάζοντας λύσεις από το… εξωτερικό.
ekptoseis

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο εμπορικός κόσμος εξετάζει την ερχόμενη Παρασκευή να «εισάγει» τον θεσμό της Black Friday, δηλαδή μίας ημέρας πολύ μεγάλων προσφορών – που φτάνουν έως 50% – μέσα στο Νοέμβριο.

Στόχος είναι να αναθερμανθεί η αγοραστική κίνηση ενόψει Χριστουγέννων.

«Ο καθένας προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει» σχολίασε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ωστόσο διαφωνούν με την ιδέα της Black Friday, σημειώνοντας στην εφημερίδα πως ήδη η περίοδος των εκπτώσεων είναι πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να μην αντέχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το κόστος συμμετοχής και σε άλλη μία προσφορά.

Ο κ. Κορκίδης είπε ότι η ΕΣΕΕ δε θα εμπλακεί στο ζήτημα, επισημαίνοντας ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των τοπικών εμπορικών συλλόγων να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν.

Την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση της ΕΣΕΕ θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη προκειμένου να συζητήσουν το καθεστώς των εκπτώσεων και των προσφορών και συνολικότερα το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.