ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα συνεδριάζει το ΤΧΣ

ETE: Διοικητικής κρίσης συνέχεια

Συνέχεια αναμένεται σήμερα στο …σίριαλ της διοικητικής κρίσης της Εθνικής Τράπεζας καθώς θα συνεδριάσει εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ προκειμένου να καθοριστεί η στάση του ταμείου και να αποσαφηνιστεί αν θα προχωρήσει σε δράση, δηλαδή να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, ή αν θα επικρατήσουν οι πιο ήπιες τάσεις. 
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος3

Αν και το ΤΧΣ δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση του οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν ότι το ταμείο είναι αποφασισμένο να αντιδράσει με την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης η οποία θα έχει θέμα την αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας. Ισχυρό σημείο προβληματισμού αποτελεί το γεγονός ότι το σύνολο του Δ.Σ. ψήφισε υπερ του κ. Τάκη Θωμόπουλου κατά συνέπεια αν τεθεί θέμα αλλαγών θα πρέπει να αλλάξει συνολικά το ΔΣ κάτι που δεν είναι εύκολο. Επιπλέον η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεννόηση με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, έχει διαμηνύσει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μια έκτακτη συνέλευση η οποία θα διόγκωνε επικίνδυνα το πρόβλημα δημιουργώντας κινδύνους για την τράπεζα.

Εν τω μεταξύ χθες με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια συνεργατική λύση για το καλό της τράπεζας παρέμβαση που ερμηνεύεται ως ισχυρή ένδειξη ότι δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί. «Το ζητούμενο είναι να βρεθεί γρήγορα μια συνεργατική λύση, για το καλό της τράπεζας. Η τράπεζα έχει πολλές προκλήσεις μπροστά της και είναι σημαντικό να επιστρέψει η ομαλότητα για να συνεχιστεί η δουλειά», τόνισε.

Πηγές της Εθνικής υποστηρίζουν ότι το ΤΧΣ δεν είχε αποσαφηνίσει την θέση του και σε καμία περίπτωση δεν είχε μεταφέρει ότι τυχών καταψήφιση του υποψηφίου προέδρου που επιθυμούσε το Ταμείο θα ήταν αιτία πολέμου. Από την άλλη πλευρά άλλες πηγές διαψεύδουν αυτή την προσέγγιση υπογραμμίζοντας ότι οι ευθύνες της διοίκησης της Εθνικής είναι πολύ μεγάλες καθώς προσπάθησε πραξικοπηματικά να παρακάμψει τις σαφές οδηγίες του ΤΧΣ, που έχοντας το 40% των μετοχών είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.