ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα του υπουργού Παιδείας με τον αρχιεπίσκοπο

Φίλης: Ο κ. Ιερώνυμος δεν αποφεύγει τον πειρασμό!

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προκάλεσε η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Σκάι, τρέιλερ της οποίας προβλήθηκε ήδη.

Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη προβληματικό και υποστηρίζει πως άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ.  Επίσης τονίζει, πως υπάρχει μια μητρική σχέση της Εκκλησίας και του λαού και διερωτάται: «Ποιος θα μας χωρίσει;».

Προσθέτει δε πως ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστιανισμό. «Εκείνοι που δεν το βλέπουνε είναι μακριά νυχτωμένοι» σημειώνει.

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του δεν αποφεύγει τον πειρασμό... Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική», απαντά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.