ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά»

Φώφη Γεννηματά: Γιατί δεν διώχνω κανέναν από το ΠΑΣΟΚ

Υπέρ μιας ισχυρής κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης τάσσεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά», και διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα εξηγεί γιατί δεν δείχνει σε κανέναν την πόρτα της εξόδου του ΠΑΣΟΚ.
fofi

Χαρακτηρίζει σημαντική την επίσκεψη Ομπάμα ενώ αναφέρει πως είναι μια βαθιά συντηρητική επιλογή η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και την κριτική του κ. Βενιζέλου αναφέρει πως δεν δείχνει σε κανέναν την έξοδο.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί. ‘Oσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο. Είμαστε οι πρώτοι που από το βήμα της Βουλής είπαμε «δεν μπορείτε , παραιτηθείτε». Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής. Τις εκλογές δεν μπορούμε εμείς να τις επιβάλλουμε, όμως αργά η γρήγορα θα οδηγηθούμε σ’ αυτές. Πάντως έχει αποδειχθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα της χώρας» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

«Υπάρχει η πολιτική μας απόφασή να είμαστε ο αυτόνομος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς που διεκδικεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της εθνικής γραμμής για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου» αναφέρει .επισημαίνοντας πως « η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

«Η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία με διακριτό ρόλο ενοχλεί. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Η θέση μας δεν αλλάζει, ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα περί σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στη χώρα μας ήταν σημαντική. ΄Εχει ιδιαίτερη αξία ότι επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για το χρέος και για το προσφυγικό. Ελπίζουμε ότι θα βρουν ευήκοα ώτα στις Ευρωπαϊκές ηγεσίες ώστε να συμβάλλουν στην προώθηση λύσεων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας», ανέφερε η κ Γεννηματά ενώ για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως «δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό σε όλο τον κόσμο. Είναι μια βαθιά συντηρητική επιλογή».

«Η στρατηγική και η πολιτική γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και ομόφωνων αποφάσεων. Στη βάση αυτών των αποφάσεων προχωρούμε συντεταγμένα βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ», απάντησε η κ.Γεννηματά όταν ρωτήθηκε για την κριτική που ασκεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογραμμίζοντας πως «αγωνίζομαι πάντα, με συνέπεια για την ενότητα της παράταξης. Δεν δείχνω σε κανέναν την έξοδο. Οι προσπάθειες μου είναι στραμμένες στις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει να χτίσουμε ώστε να επιλέξουν στελέχη και ψηφοφόροι την πόρτα της εισόδου».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΛΑΒΑΣ 14:30 20/11/2016

  Ούτε κρύο, ούτε ζεστό μας κάνει, διώξεις δεν διώξεις τον Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ, φύγαμε εμείς οι ψηφοφόρο, εσύ μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις την Ηγουμένη σε μοναστήρι.

 2. Βασικά καταλήγει στι δεν διώχνει κανέναν — και εννοεί το ΒΕΝΙΖΕΛΟ —
  Γιατί δεν εχει τα guts , ή τις cohones που θα έλεγαν οι λατίνοι λαοί, να διώξει το ξένο σώμα σάπιο δώμα απο το ΠΑΣΟΚ που είναι οΒενιζέλος .
  Ετσι όμως δεν βοηθείται η συνένωσης της Κεντροαριστεράς …
  Αυτή οταν οργανωθεί πανω σε αρχές με αξιοκρατία και οχι σε καρέκλες και αξιώματα οπως πρεσβεύουν οι Κινηματίες Δημοκράτες Σοσιαλιστές δεν θα εχει πρόβλημα ν αντιμετωπίσει. Και Τσίπρα και Μητσοτάκη με την ιδια άνεση γιατί ενδιαφέρονται για το γενικό καλό του τόπου , όπως το έχου αποδείξει στο παρελθόν .

 3. pitsirikos 22:03 19/11/2016

  H κακομοιρα πειναει και βλεπει καρβελια στον υπνο της!!!!!!!!!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.