ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φουσκωτή Πάρου, Τυρόψωμο

tiganopsomo

Υλικά
200 gr γραβιέρα Πάρου
300 gr. αλεύρι σκληρό
165 ml. νερό χλιαρό
8 gr. μαγιά νωπή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σουσάμι

Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε την ζάχαρη και τη μαγιά.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο με το αλάτι μαζί και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή αλεύρι.
Αφήνουμε την ζύμη, σκεπασμένη, σε ζεστό σημείο για 40 λεπτά.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους.
Ρίχνουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε ελαφρά και την πατάμε ελαφρά με την παλάμη.
Ενσωματώνουμε το τυρί στην ζύμη και κλείνουμε την ζύμη σε μια μπάλα..
Κατόπιν πατάμε την ζύμη με τις παλάμες μας να ανοίγει σε φρατζόλα λεπτή σαν την λαγάνα.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε δίσκο ψησίματος, όπου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα..
Πατάμε με τα δάχτυλά μας την ζύμη να κάνει βαθουλώματα..
Αφήνουμε την ζύμη για 25 λεπτά σε ζεστό σημείο να φουσκώσει..
Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε την φουσκωτή σε προθερμασμενο φούρνο στους 170°C Κελσίου για 25 λεπτά και άλλα 10 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Η φουσκωτή τρώγεται ζεστή και κρύα, σκέτη ή συνοδεύστε την με ντομάτα, ελιές, και ότι άλλο σας αρέσει!

Πηγή : www.funkycook.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.