ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη στη ZEIT

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην Ελλάδα»

Η γερμανική εφημερίδα Ζeit στην ηλεκτρονική της σελίδα φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στην ερώτηση πως θα περιέγραφε την κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα απαντά: «Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος. Δεν διατρέχουμε πλέον τον κίνδυνο της κατάρρευσης αλλά θα μπορούσαμε να ρημάξουμε. Στο εξωτερικό θεωρούν ότι το τρίτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να εφαρμοστεί και με αυτό είναι ικανοποιημένοι. Εγώ δεν είμαι διότι η κυβέρνηση δεν κάτι παραπάνω από το να τσεκάρει τα μέτρα που της ζητούνται. Η χώρα όμως χρειάζεται ένα μεγάλο επενδυτικό άλμα προς τα εμπρός αλλά αυτό δεν θα συμβεί όσο δεν υπάρχουν βαθιές θεσμικές αλλαγές και δεν είμαστε ανοιχτοί για επενδύσεις»
Ακόμα στην ερώτηση εάν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα υπάρχει βελτίωση για τους ανθρώπους στη χώρα απαντά: «Στο τέλος του 2014 η οικονομία παρουσίαζε σημάδια ανάκαμψης. Τα πράγματα είναι άσχημα συγκρινόμενα με τότε. Εάν συγκρίνουμε την κατάσταση με αυτήν του περασμένου καλοκαιριού τώρα είναι καλύτερα…Το μόνο θετικό είναι ότι τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο ο κόσμος συνειδητοποίησε ποια είναι η πραγματικότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε η εντύπωση πως ήταν εφικτός ένας άλλος δρόμος».
Τέλος, επισημαίνει πως μια «ελάφρυνση του χρέους είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντική για την Ελλάδα. Ωστόσο θα πρέπει να συνοδεύεται από βαθιές θεσμικές και διαρθρωτικές αλλαγές».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν είσαι μόνον εσύ ανήσυχος κ. Παπακωνσταντίνου για την κατάσταση , πολιτική , οικονομική και ηθική στην πατρίδα μας . Είμαστε και μεις οι απλοί πολίτες!
  Από τότε που προσπάθησε το αρρωστημένο πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο, με την βοήθεια των καρεκλοκένταυρων, οχι μόνον από μεσα το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ … όπως και τα υπόλοιπα αποκομματά τους…,
  Αντί να τα βάλουν με τους εμπρειστές της κατάστασης και το χάλι μας ,
  τα έβαλαν μαζί σου και με τους υπόλοιπους πυροσβέστες που γεναία , τίμια και σθεναρά.
  Δώσατε τα παντα που υπήρχαν νόμιμα για να διορθώςετε την κατάστασή μας,
  σώζοντας μας από την επίσημη πτωχευση και την ολική φτωχοποίησή μας .
  Την άλωση μας γενικά στα ειδικά συμφέροντα.
  Γιαυτό εχω υποχρέωση να σου υπενθυμίσω οτι παραμένουμε ευγνώμονες για την δική σου θησία!

 2. pitsirikos 20:25 23/11/2016

  Ειπε ο μεγαλος πολιτικος ψευτης και τεραστιος πολιτικος απατεωνας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 3. Θ.Τ. 19:37 23/11/2016

  Σημερινέ Ντρέυφους, ΠΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ . Πάλι καλά που δεν μας διαολόστηλες, έτσι που μας αξίζει .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.