ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικά συνδικάτα: Να περιορισθούν οι μειώσεις συντάξεων για να εμποδιστούν οι δεξιοί λαϊκιστές

«Τα κόμματα πρέπει να καταστήσουν ρητά και κατηγορηματικά σαφές ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους φόβους και τις αγωνίες των πολιτών. Μόνον έτσι θα στερήσουν τον αέρα από τα πανιά του των δεξιών λαϊκιστών όπως το κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (ΑfD)», είπε η Ανελί Μπούντενμπαχ, μέλος του προεδρείου της Ένωσης Γερμανικών συνδικάτων (DGB) σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung του Σαββάτου.
germanikasindikata

Προσέθεσε δε ότι δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι οι λαϊκιστές διαμορφώνουν την πολιτική ατζέντα. Αυτό έχει ήδη γίνει στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό και την προσφυγική πολιτική και "δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί."

Η Γερμανίδα συνδικαλίστρια παρότρυνε επίσης τον κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών να προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σταθεροποιώντας το επίπεδο των συντάξεων ήδη σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο, διότι αυτό θα επενεργήσει αρνητικά στην ενδυνάμωση των δεξιών λαϊκιστικών δυνάμεων. Το επίπεδο των συντάξεων δεν είναι μόνον ένα μαθηματικό μέγεθος, αλλά και σημαντικό για την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το ασφαλιστικό σύστημα. Όποιος πληρώνει μια ολόκληρη ζωή το Ταμείο Συντάξεων θα πρέπει και να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια στο τέλος της ζωής του», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.