ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΕ: Οι αγώνες θα βάλουν τέλος στα όνειρα «θερινής νυκτός» του ΣΕΒ

Σκληρή απάντηση δίνει η ΓΣΕΕ στον ΣΕΒ, που την κατηγόρησε για την προσφυγή της για τα εργασιακά στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ επανέλαβε και τα περί αναγκης για ευέλικτη αγορά εργασίας. «Δεν αποτελεί έκπληξη για την κοινή λογική η διαχρονική στάση του ΣΕΒ ως προς την μονοκρατορία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την εξαφάνιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» τονίζει.
gsee

Μιλά δε για προετοιμασία εδάφους για υποχώρηση του ΣΕΒ από τα επίσημα συμφωνηθέντα, για τα εργασιακά εν όψει διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Όπως επισημαίνει, το Εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ είτε λειτουργεί ως προπομπός της στρατηγικής υποχώρησής του από τα επίσημα συμφωνηθέντα σε σειρά ζητημάτων, είτε καταδεικνύει ένα Πύργο της Βαβέλ του ΣΕΒ, που με επικίνδυνη πολυγλωσσία θολώνει τα νερά ως προς τη στάση του σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα βάλουν τέλος στα όνειρα «θερινής νυκτός» μελών του ΣΕΒ, που θέλουν το επιχειρείν να εξακολουθεί να είναι κρατικοδίαιτο, η φορολόγηση να γίνεται σε φορολογικούς παραδείσους, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις να γίνονται κατά τα Σουηδικά πρότυπα, το κράτος πρόνοιας να είναι ανύπαρκτο και οι μισθοί να κινούνται σε επίπεδα Ινδίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.