ΚΟΣΜΟΣ

Guardian: Ο Φ. Κάστρο έζησε για να δει την προσπάθεια επαναπροσέγγισης με τις ΗΠΑ

Ο Φιδέλ Κάστρο, έζησε για να δει τον αδελφό του και πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, να διαπραγματεύεται με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ένα πιθανό “άνοιγμα” των σχέσεων της Κούβας με τις ΗΠΑ, το Δεκέμβριο του 2014, σημειώνει σε δημοσίευμά της, η βρετανική εφημερίδα “The Guardian.” 
guardian_header

Ήταν ο μήνας, στη διάρκεια του οποίου ανακοινώθηκε ότι Ουάσιγκτον και Αβάνα θα προχωρήσουν σε κινήσεις προκειμένου ν' αποκατασταθούν οι διμερείς τους σχέσεις, για πρώτη φορά, από το 1961.

Με την παραμονή του στην προεδρία της Κούβας, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από την άσκηση της προεδρίας των ΗΠΑ, από εννέα Αμερικανούς προέδρους, ο Κάστρο σχολίασε θετικά, αλλά με επιφυλάξεις την ιστορική συμφωνία, με τον παραδοσιακό εχθρό του, σε επιστολή του, που δημοσιοποιήθηκε, μετά από τη σιωπή του Κάστρο για διάστημα ενός μηνός.

Ο “πάγος” στις διμερείς σχέσεις των ΗΠΑ με την Κούβα, φάνηκε να λιώνει με την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ομπάμα τον περασμένο Μάρτιο. Ο ίδιος δε συνάντησε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ μερικές ημέρες αργότερα έγραψε μία καυστική στήλη, καυτηριάζοντας τις “μελιστάλαχτες φράσεις” του Ομπάμα, ενώ υπενθύμιζε στους πολίτες της Κούβας, τις αμερικανικές προσπάθειες για την πτώση και την αποδυνάμωση της κομμουνιστικής κυβέρνησης, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. O Φιντελ Κάστρο επέζησε επίσης για να επαληθευτεί η ιδια η προφητεία του οτι οι σχέσεις των Κουβανών με τους Αμερικανούς και τους υπόλοιπους δυτικούς «Δημοκρατικούς λαούς » θα αποκατασταθούν οταν εχει εκλεγεί ενας αφροαμερικανός πρόεδρος στις ΗΠΑ και ενας Προκαθήμενος από την Λατινική Αμερική στο Βατικανο .
    ΕΤσι δεν έγινε ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.