ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H ARIVIA προσελκύει διεθνές επενδυτικό σχήμα

Η μεταβίβαση της εταιρείας ARIVIA σε διεθνές επενδυτικό σχήμα έναντι €20 εκατ. εγκρίθηκε σήμερα από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΓΕΚΑ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με το διεθνούς βεληνεκούς επενδυτικό σχήμα του οποίου ηγείται το επενδυτικό κεφάλαιο Southbridge Europe Mezzanine SICAR αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία της διοίκησης της ΕΛΓΕΚΑ, η οποία έχει καταφέρει να κτίσει ένα υγιές, ανταγωνιστικό και εξωστρεφές προφίλ για την ARIVIA. Για τον λόγο αυτό, πρόθεση των επενδυτών είναι να διατηρήσουν το διοικητικό σχήμα με όλες τις αρμοδιότητες που κατέχει μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα, η απόφαση των μετόχων προβλέπει ότι το 90,04% του μετοχικού κεφαλαίου της ARIVIA θα μεταβιβαστεί σε μια νέα Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία θα χρηματοδοτηθεί για την εν λόγω εξαγορά από το ως άνω επενδυτικό σχήμα. Στόχος της διοίκησης τηςARIVIA θα είναι να αναπτύξει περαιτέρω την εξωστρέφεια της εταιρίας και τη διείσδυση σε ξένες αγορές όπως η Αγγλία, η Ιρλανδία, κοκ..
Η μεταβίβαση της ARIVIA εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών προτεραιοτήτων και της απόφασης που πήρε ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ πριν από 12 μήνες για επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικής του εστίασης, προκειμένου να επικεντρωθεί στον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων του και συγκεκριμένα:
o Στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων, μέσω της δραστηριότητας που ιστορικά αναπτύσσει
o Στα παραδοσιακά logistics στην Ελλάδα μέσω της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.
Η στρατηγική αυτή συμφωνία εκτός από το έσοδο ύψους €20 εκατ. που θα αποφέρει στην εταιρία, θα βελτιώσει σημαντικά τη χρηματοοικονομική εικόνα της ΕΛΓΕΚΑ σε δύο επίπεδα:
o Βελτιώνει σημαντικά το επίπεδο του δανεισμού της
o Εξασφαλίζει στην εταιρία κεφάλαιο κίνησης που θα στηρίξει την απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδίου
Παράλληλα, επισφραγίζει την μέχρι σήμερα επιτυχή υλοποίηση αυτής της στρατηγικής της εταιρίας και την αποφασιστικότητα με την οποία η διοίκηση ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών εξυγίανσης. Έχοντας ήδη επιτύχει:
o περιστολή του κόστους λειτουργίας,
o αποδέσμευση από δραστηριότητες και συνεργασίες που δεν ήταν κερδοφόρες και
o εξορθολογισμό της ροής των εργασιών της και της δομής της, η ΕΛΓΕΚΑ είναι έτοιμη να περάσει στην επόμενη μέρα και να εργαστεί στην κατεύθυνση της διεύρυνσης του αποτυπώματός της στις αγορές καταναλωτικών προϊόντων και logistics.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.