ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν συνηθίζω να πηγαίνω σε κηδείες. Και δη πολιτικών. Στην εξόδιο ακολουθία του Κωστή Στεφανόπουλου, στον Άγιο Δημήτριο Ψυχικού, πήγα. Θες από καθήκον, θες από υποχρέωση απέναντι στην ιστορία, πήγα. Ο εκδημήσας δεν υπήρξε φίλος μου, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο η τύχη μας έφερε κοντά σε μια κορυφαία στιγμή για τον ίδιον και τη θεσμική λειτουργία της Πολιτείας. Την εκλογή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Βρισκόμαστε στις αρχές του 1995. Δεν θυμάμαι αν είναι Ιανουάριος ή Φεβρουάριος. Έχουν άλλωστε περάσει 21 χρόνια από τότε. Εγώ είμαι διευθυντής της εφημερίδας "Επενδυτής". Το θέμα που κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα είναι η λήξη της θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας και η αναζήτηση του διαδόχου του. Κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν 15-16 μήνες έχει κερδίσει τις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει 46,88% έναντι 39,30% της Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Οι 170 βουλευτές όμως που έχει δεν αρκούν για την εκλογή ΠτΔ, χρειάζεται άλλους 10 ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος στην τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή. Η Ν.Δ. με αρχηγό τον Μιλτιάδη Έβερτ, που διαθέτει 109 βουλευτές, δεν συναινεί στην εκλογή, θέλει βουλευτικές εκλογές. Το ΚΚΕ έχει 9 βουλευτές. Προεδρική πλειοψηφία με τους βουλευτές των δύο αυτών κομμάτων δεν σχηματίζεται, όπως είχε γίνει το 1985 με τον Χρήστο Σαρτζετάκη.

Στη Βουλή υπάρχει όμως κι ένα τέταρτο κόμμα, η Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά που στις εκλογές του 1993 είχε λάβει ποσοστό 4,88%. Στους αρχικούς 10 βουλευτές που εξέλεξε προσετέθη και ένας ακόμη, ο Χρήστος Καλαϊτζίδης από τις Σέρρες, που αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία. ΠΑΣΟΚ και ΠΟΛΑΝ μπορούσαν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει υποστήριζε ότι "170+11 δεν κάνουν 180" (αυτός ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος με τον οποίον δημοσιεύθηκε στον Επενδυτή), θέλοντας να δηλώσει πως δεν είναι δεδομένη η απόφαση του κόμματός του. Εξάλλου, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 1994 η ΠΟΛΑΝ είχε διπλασιάσει το ποσοστό της, είχε λάβει 8,7%. Το στενό κομματικό συμφέρον του Αντώνη Σαμαρά μάλλον τον συνέφερε να ξαναγίνουν εκλογές. Το πιθανότερο ήταν πως θα αύξανε το ποσοστό του και τον αριθμό των βουλευτών.

Ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν εκλογές. Υπήρχαν προβλήματα στην οικονομία, ενώ και ο Παπανδρέου δεν ήταν καλά στην υγεία του. Γραμματέας του Κινήματος τότε ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Μια μέρα με πήρε τηλέφωνο. Ήταν Παρασκευή. Μου είπε ότι είναι μαζί με τον Ανδρέα και θέλουν να μάθουν τι σχέση έχω με τον Σαμαρά. Είχαν διαβάσει τη συνέντευξη που του είχα πάρει και αναρωτιόντουσαν αν μου είχε πει και κάτι οφ δι ρέκορντ για το ποιόν σκέφτεται για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τους είπα ότι η σχέση μου ήταν τυπική, τον είχα γνωρίσει, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, την ίδια μέρα που του πήρα τη συνενέντευξη και πέραν της συνεντεύξεως ουδέν άλλο μου είχε αναφέρει, αν δηλαδή έχει προτίμηση σε κάποιο πρόσωπο. Με ρώτησαν αν μπορούσα να βολιδοσκοπήσω τις προθέσεις του. Τους είπα εντάξει. Κάποια στιγμή ακούω τον Άκη να συζητά κάτι με τον Ανδρέα. Μου λέει: "Νίκο, ο Πρόεδρος λέει πως κάποιος του είπε πως ο Σαμαράς σκέφτεται να προτείνει τον Στεφανόπουλο. Μπορείς να τον ρωτήσεις αν ισχύει;".

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε και η δική μου μικρή εμπλοκή στην εκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου. Τηλεφώνησα στον Αντώνη Σαμαρά. Του μετέφερα τα λεγόμενα των Παπανδρέου και Τσοχατζόπουλου. Με ρώτησε αν το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε στο πρόσωπο του Στεφανόπουλου. Του είπα δεν ξέρω, αλλά μπορώ να μάθω. Εν πάση περιπτώσει δεν χρειάζεται να αναφερθώ αναλυτικά σε όλες τις λεπτομέρειες αυτής της ιδιότυπης μεσολάβησης. Το σίγουρο είναι πως ο Σαμαράς είχε όντως αποφασίσει να ψηφίσει τον Κωστή Στεφανόπουλο. Ενδεχομένως, πίστευε πως με αυτό τον τρόπο, με την υπεύθυνη στάση που θα επιδείκνυε θα κέρδιζε πόντους όχι μόνον στη Δεξιά, αλλά και στο λεγόμενο "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ". Σημειώνω εδώ ότι στις ευρωεκλογές του 1994 ο Στεφανόπουλος δεν κατάφερε να εκλεγεί στην ευρωβουλή και μετά από 10 χρόνια, έστω ισχνής πολιτικοεκλογικής παρουσίας διέλυσε τη ΔΗΑΝΑ. Σίγουρο είναι επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δυσπιστούσε. Δεν πίστευαν Ανδρέας και Άκης -τουλάχιστον αυτό μου είπαν- ότι ο Σαμαράς όντως θα προτείνει τον Στεφανόπουλο. "Σου λέει ψέμματα, το πρωί ήταν στον ..." και μου είπαν ένα βαρύ όνομα του δημόσιου βίου. Ο Σαμαράς, μου είπε ότι "όλα αυτά είναι ψέμματα και γελειότητες" και ο ίδιος θα προτείνει, την Κυριακή μάλιστα, τον Στεφανόπουλο.

Η μεσολάβηση έληξε εκεί. Δεν ξέρω γιατί, αλλά εγώ τον Σαμαρά τον πίστεψα. Τον είχα γνωρίσει πριν λίγες μέρες, με αφορμή όπως είπαμε τη συνέντευξη, αλλά μου φάνηκε ντόμπρος και ειλικρινής. Η τελική συζήτηση με τους Ανδρέα και Άκη ήταν πως αν όντως ο Σαμαράς πρότεινε τον Στεφανόπουλο, το ΠΑΣΟΚ θα έκανε Κεντρική Επιτροπή την Τετάρτη και θα τον αποδέχονταν. Μάλιστα ο αείμνηστος Πρόεδρος του Κινήματος μου είπε "Νίκο, αν τα καταφέρεις θα πάμε να φάμε και σου έχω και ένα δώρο". Δεν πήγαμε ποτέ για φαγητό ούτε και έλαβα κάποιο δώρο. Ούτε βέβαια υπήρχε κάτι να "καταφέρω". Το μόνο που έπρεπε να καταφέρω ήταν να βγάλω εφημερίδα. Όπως προείπα αυτά συνέβησαν Παρασκευή. Και μάλιστα Παρασκευή απόγευμα. Το λέω αυτό επειδή η Παρασκευή ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα. Έκλεινε η ύλη της εφημερίδας. Νωρίς το απόγευμα υπήρχε σύσκεψη για το πρώτο θέμα και τα "χτυπήματα" στην πρώτη σελίδα. Εκείνη τη μέρα είπα στους αρχισυντάκτες και στους υπόλοιπους που συμμετείχαν στη σύσκεψη ότι δεν θα γίνει και θα αποφασίσω εγώ για το πρώτο θέμα.

Τελικά ο Επενδυτής κυκλοφόρησε με πρώτο θέμα "Εκλογές τέλος - Πρόεδρος εκλέγεται ο Στεφανόπουλος" και με υπότιτλο "την Κυριακή τον προτείνει ο Σαμαράς, την Τετάρτη συνέρχεται η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και τον αποδέχεται". Το ρίσκο της απόλυτης καταφατικότητας ήταν μεγάλο. Μπορεί το ρεπορτάζ να ήταν σίγουρο κι από "πρώτο χέρι", όμως ποτέ δεν ξέρεις στην πολιτική τι μπορεί να στραβώσει την τελευταία στιγμή. Το ανέλαβα το ρίσκο και μάλιστα καθ' ολοκληρίαν. Έγραψα περίπου 500 λέξεις και ενώ συνήθως υπέγραφα ως Αριστείδης Οικονόμου, εκείνο το κομμάτι το υπέγραψα με το όνομά μου. Αν δεν επιβεβαιώνονταν ήθελα η ευθύνη της αποτυχίας να είναι αποκλειστικά δική μου. Το πρωτοσέλιδο έκανε αίσθηση και μάλιστα μεγάλη γιατί το σύνολο σχεδόν του Τύπου και ιδιαίτερα οι Κυριακάτικες εφημερίδες υποστήριζαν πως το πιθανότερο σενάριο, λόγω αδυναμίας εκλογής ΠτΔ, ήταν να οδηγηθούμε σε εκλογές. Θυμάμαι το Σάββατο το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο Γιάννης Βλαστάρης. Ήταν διευθυντής στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. "Γιατί βγαίνεις έτσι και με τόση σιγουριά;" με ρωτάει. "Γιατί, εσείς πως θα βγείτε;" του αντιγυρίζω την ερώτηση. "50-50 εκλογές" μου λέει -και όντως μ' αυτό τον τίτλο κυκλοφόρησε η Κυριακάτικη. "Ποιός σας το δίνει;" τον ρωτάω. "Ο Χυτήρης" -που ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξ απορρήτων του Παπανδρέου- μου απαντά. "Εντάξει, εγώ το έχω από άλλη πηγή" του λέω. Δεν μπορούσα, βλέπετε, να του πω τι είχε συμβεί το προηγούμενο απόγευμα.

Την Κυριακή, μισή ώρα πριν τα δελτία ειδήσεων των οχτώ, χτυπάει το τηλέφωνό μου. Είναι ο Σαμαράς. "Είδα το πρωτοσέλιδό σου" μου λέει. "Σε πήρα για να σου πω πως εγώ είμαι εντάξει. Σε μισή ώρα θα βγω να το ανακοινώσω. Ελπίζω να κάνει το ίδιο και ο Παπανδρέου. Όχι για να δικαιωθεί η εφημερίδα σου, αλλά για το καλό της χώρας, επειδή οι εκλογές θα κάνουν ζημιά". Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι είμαι σίγουρος πως το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τον Στεφανόπουλο. Όντως βγήκε και ανακοίνωσε πως η ΠΟΛΑΝ προτείνει τον Κωστή Στεφανόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την επομένη ανακοινώθηκε πως την Τετάρτη θα συνέλθει η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ για να αποφασίσει για το θέμα του Προέδρου. Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το ...πρωτοσέλιδο του Επενδυτή.

Την Τετάρτη το πρωί ξύπνησα νωρίς και αν θυμάμαι καλά γύρω στις 11-11:30 πήγα στο γραφείο του Κωστή Στεφανόπουλου. Δεν ήξερα που ήταν. Ρώτησαν και μου είπαν πως ήταν στην 3η Σεπτεμβρίου, κάπου κοντά στη Βερανζέρου. Έμαθα την ακριβή διεύθυνση και πήγα. Τον Στεφανόπουλο δεν τον γνώριζα. Έξω από το γραφείο του και στις σκάλες υπήρχε συνωστισμός από συναδέλφους δημοσιογράφους και τεχνικούς της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Είπα στη ιδιαιτέρα του γραμματέα, μια μεσόκοπη κυρία πως είμαι δημοσιογράφος και "θα ήθελα να δω τον κύριο Πρόεδρο". "Δεν γίνεται, και οι άλλοι συνάδελφοί σας αυτό θέλουν" μου είπε. Επέμενα. Επέμενε και αυτή στην άρνησή της. "Σας παρακαλώ, μπορείτε να ενημερώσετε τον κ. Στεφανόπουλο ότι τον ζητά ο Νίκος Φελέκης" τις είπα. Μπήκε στο γραφείο του και σχεδόν αμέσως επέστρεψε λέγοντάς μου με ένταση: "Περάστε, περάστε κύριε Φελέκη".

Ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε σηκωθεί από τη θέση του, μου έδωσε το χέρι και μου είπε: "Κύριε Φελέκη δεν γνωριζόμαστε. Διάβασα αυτά που γράψατε και σας ευχαριστώ. Οφείλω όμως να σας πω ότι εμένα κανείς από το ΠΑΣΟΚ δεν με έχει ενημερώσει". Η αλήθεια είναι πως δεν τον πίστεψα. Είχε όμως μία υπερδιέγερση που φαίνονταν και στα μάτια του και σκέφτηκα πως μπορεί και να λέει αλήθεια. Ίσως να σκεφτόνταν πως και το 1985 ο Ανδρέας είχε υποσχεθεί στον Καραμανλή ότι θα τον ψηφίσει και την τελευταία στιγμή, σε συνεδρίαση πάλι της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, άλλαξε γνώμη και ανακοίνωσε τον Χρήστο Σαρτζετάκη. Ενδεχομένως, το ίδιο να σκεφτόνταν και ο Σαμαράς όταν την Κυριακή το βράδυ μου έλεγε: "Ελπίζω να κάνει το ίδιο και ο Παπανδρέου". "Κύριε Πρόεδρε" του είπα, "εγώ είμαι σίγουρος πως ο Παπανδρέου θα προτείνει εσάς". Και του εξήγησα πως για να βγάλω το πρωτοσέλιδο είχα μιλήσει μαζί του. Με ξαναευχαρίστησε και μου είπε: "Καθίστε αν θέλετε να παρακολουθήσουμε μαζί την ομιλία του Παπανδρέου".

Και έτσι βρέθηκα να κάθομαι απέναντι σε μια σχετικά μικρή τηλεοπτική συσκευή, δίπλα στον άνθρωπο, που μετά από μισή ώρα θα γίνονταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, περιμένοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου ν' αρχίσει την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Αν μη τι άλλο ήταν μια σημαντική για μένα στιγμή αυτή. Και όντως ο Ανδρέας ανακοίνωσε κι αυτός τον Κωστή Στεφανόπουλο για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόλις το ανακοίνωσε ο Παπανδρέου ακούστηκαν κραυγές και ουρλιαχτά χαράς έξω από το γραφείο του. Ήταν οι συνεργάτες του. Οι άνθρωποί του. Σηκωθήκαμε. "Κύριε Πρόεδρε, συγχαρητήρια" του είπα. Μου έσφιξε το χέρι και αφού με ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά μου είπε πως θα τα ξαναπούμε σύντομα. Στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά την ορκωμοσία του. Τον ευχαρίστησα και 'γω. Πριν προλάβω να φτάσω στην πόρτα αυτή είχε ανοίξει. Οι συνεργάτες και φίλοι του Προέδρου, με πρώτη τη μεσόκοπη γραμματέα του, όρμησαν μέσα για να τον ασπαστούν. Έφυγα με μια γεύση ικανοποίησης είναι η αλήθεια. Για τη δημοσιογραφική επιτυχία εννοείται.
Τον Στεφανόπουλο δεν τον ήξερα και δεν μπορούσα να ξέρω αν θα είναι καλός Πρόεδρος ή όχι. Γνώριζα ότι ήταν τίμιος και ευπρεπής. Από την συνάντησή μας αποκόμισα την εντύπωση ότι ως Πρόεδρος θα προσπαθήσει να αρθεί υπεράνω των πολιτικών αντιπαραθέσεων, αυτό τουλάχιστον μου είπε. Επίσης, μου φάνηκε και πολύ τυπικός. Όταν στη διάρκεια της συζήτησής μας, περιμένοντας τον Παπανδρέου, τον ρώτησα αν μπορώ να ελπίζω να δώσει σε μένα, στον Επενδυτή δηλαδή, την πρώτη του συνέντευξη ως Πρόεδρος μου απάντησε: " Κύριε Φελεκη, εφόσον με προτείνει ο κύριος Παπανδρέου και εφόσον εκλεγώ Πρόεδρος δεν θα μπορώ να δίνω συνεντεύξεις". Όπως καταλαβαίνετε η απογοήτευση του δημοσιογράφου ήταν μεγάλη. Η ιδιοτέλεια της επίσκεψης απέτυχε. Γιατί δεν σας το κρύβω αυτός ήταν ο στόχος μου: να δώσει την πρώτη του συνέντευξη στον Επενδυτή.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος εξελέγη στην τρίτη ψηφοφορία με 181 ψήφους, ενώ επανεξελέγη το 2000 με 269 ψήφους. Ήταν ένας καλός Πρόεδρος. Περίπου ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του με κάλεσε και μιλήσαμε στο Προεδρικό Μέγαρο. Αργότερα ξαναπήγα. Κι άλλες φορές μιλήσαμε. Καλό ταξίδι Πρόεδρε. Να μας θυμάσαι και να μας προσέχεις. Τους Έλληνες. Όλους. Όχι μόνον της δικής σου όχθης. Και της απέναντι...

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο Πατριάρχης Μόσχας
  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Ο Πατριάρχης Μόσχας (Κύριλλος) αρνήθηκε να δει τον (Πρόεδρο της Δημοκρατίας)
  =====================================================================
  Προκόπη Παυλόπουλο…

  Για την ιστορία θα πρέπει να καταγραφεί, ότι δυστυχώς επίσης είναι η πρώτη φορά από όσες επισκέψεις Προέδρου της Δημοκρατίας θυμάμαι στη Μόσχα, που δεν θα υπάρξει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας (Κύριλλο), παρά το γεγονός ότι εφέτος οι Ρώσοι εορτάζουν τα 1000 χρόνια ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος και αναμένεται πανηγυρική επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη στον Άθω εντός του έτους. Χρήζει περαιτέρω διερεύνησης αν έπεσε «πάγος» από κάποια από τις πλευρές, λόγω τυχόν επιφυλάξεων για τα θέματα αυτά από πλευράς Οικουμενικού Πατριαρχείου, που δεν μπορεί με τίποτε να συμφωνήσει με το Πατριαρχείο Μόσχας ως προς τη διοργάνωση της Οικουμενικής Συνόδου, που έχει ανακοινωθεί για το 2016, αλλά όλα δείχνουν ότι για άλλη μια φορά θα αναβληθεί ή θα υποκατασταθεί από κάποια (φραξιονιστική) Σύνοδο των ελληνόφωνων Εκκλησιών, χωρίς συμμετοχή Ρώσων και λοιπών. Ίδωμεν, γιατί μπορεί και να φταίει απλώς η συνήθης πλέον κακή οργάνωση και προετοιμασία της διπλωματικής μας υπηρεσίας, που εκθέτει υποχρεωτικά και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μένει να δούμε αν είχαν ζητηθεί ή όχι αυτά τα ραντεβού…
  Επίσης «βγάζει μάτι» και η μη συνάντηση με την «ελληνολάτρη» Πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προεκλογικά επερωτήσεις στη Βουλή (έπειτα μάλιστα από παράπονα και της ιδίας, ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τους πολυάριθμους φίλους της στην Ελλάδα), ζητώντας να αφαιρεθεί το όνομά της από τη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων της ΕΕ. Ήταν η Νάντια Βαλαβάνη, αν θυμάμαι καλά, που υπέβαλε τις ερωτήσεις στον τότε ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλο, όμως μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και αυτές οι υποσχέσεις προς τους Ρώσους πήραν το δρόμο των υπολοίπων υποσχέσεων…

 2. ANTI ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΡΙΛΙΑΝΩΝ….
  Παυλόπουλοι ΚαΜένοι καλόγηροι- μας κατέστρεψαν !!!

  *Πάνε τα δομημένα ομόλογα,
  *πάνε οι ακτοπλοϊκές μίζες Παυλίδη,
  *πάνε οι offshore Βουλγαράκη, που ήταν νόμιμες και ηθικές,
  * οι ανταλλαγές με τον Εφραίμ, φιλέτων ακίνητων του Δημοσίου με το νερό και τα ψαρια της Βιστωνίδας στο σκάνδαλο Βατοπεδίου,
  *οι απαγωγές των Πακιστανών,
  *το Σινούκ,
  *ο Ζαχόπουλος,
  *ο Βαρθολομαίος,
  *ο Χούπης,
  * ο Παυλόπουλος και οι στημένοι διαγωνισμοί και εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις των δικών τους παιδιών με την καθιέρωση της συνέντευξης και την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ,
  *οι κουμπάροι Πανάγοι και σια,
  * η απογραφή,
  *η επιτήρηση,
  *η κουτοπόνηρη αύξηση του ΑΕΠ κατά 27% μέσω πορνείας και λαθρεμπορίου,
  *τα κρυφά ομόλογα,
  * τα κρυφά δάνεια από την J.P MORGAN,
  *τα γκόλντεν μπόϋς,
  *τα ψευδή στοιχεία στη Γιούροστατ,
  *το κλείσιμο της Βουλής για να παραγραφούν τα αίσχη τους.

  *Ξεχάστηκε ο διπλασιασμός του χρέους και η εκτόξευση του ελλείμματος στα ύψη σε πεντέμισι μόλις χρόνια.
  *Ξεχάστηκαν όλα τα απίθανα και πρωτόγνωρα σκάνδαλα της Δεξιάς και έμεινε να φταίει ένας και μοναδικός.
  Ο Γιώργος Παπανδρέου.

 3. NMan. 22:50 28/11/2016

  Το σκάνδαλο με τις συζύγους των δημοσιογράφων στην ΕΥΠ –

  – ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠ;

  Σε τεράστιο σκάνδαλο αρχίζει και εξελίσσεται το θέμα με τις συζύγους των δημοσιογράφων που είναι στην ΕΥΠ! Έτσι ελέγχεται το σύστημα και έτσι διοχετεύονται πληροφορίες! Μιλάμε για γεγονότα και όχι για συκοφαντίες ή ύβρεις. Οι σύζυγοι των δημοσιογράφων είναι στην ΕΥΠ και ο καθένας μπορεί να σκεφθεί οτιδήποτε. ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για μια κυβέρνηση και τον Προκόπη Παυλόπουλο!

  Διαβάστε στα πρόχειρα ποιους έχουμε αποκαλύψει
  1. Σεραφείμ Κοτρώτσος (Δ/ντης Ελ.Τύπου με την σύζυγο στην ΕΥΠ.
  ************************
  2. Στέφανος Χίος (espresso με την σύζυγο στην ΕΥΠ)
  ========================
  3.Γ.Καραιβάζ (ΑΝΤ1- με την σύζυγο στην ΕΥΠ)

  4.Β.Παπαδρόσος (δ/ντης ALPHA με την σύζυγο στην ΕΥΠ)

  Οι τρεις τελευταίοι που είναι ενεργοί θέλουν να μας πούνε ότι το βράδυ πέφτουν για ύπνο και δεν ρωτάνε τι νέα είχες από την δουλειά; Θέλουν να κρατήσουν τα προσχήματα και λένε:»Γυναίκα δεν θέλω να μου πεις τίποτα ούτε για Βλαστό ούτε για τίποτα. Θα τα μάθω μόνος μου…

  ΣΧΟΛΙΟ: Πόσοι ‘’δημοσιογράφοι’’ βρίσκονται στο καράβι που σέρνει το….. ????

 4. ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ‘’ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ’’

  ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ .

  Πρ. Παυλόπουλος άδειο πουκάμισο(εκλογές 2012):
  ===================================
  «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πουκάμισο αδειανό»
  Διαβάζοντας το απόσπασμα της συνέντευξης στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως «ένα πουκάμισο αδειανό», ο Τσίπρας παρομοιάζεται με ηλιοτρόπιο, το οποίο έχει την ψευδαίσθηση ότι ο ήλιος περιφέρεται γύρω του και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα στη δραχμή και εκτός Ευρώπης, αναρωτιέσαι αν συνεντευξιαζόμενος είναι η πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ…
  Κι όμως, ναι, πρόκειται για συνέντευξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην εφημερίδα «Παρασκευή & 13» και στην δημοσιογράφο κα Αλεξάνδρα Λαμπρούλη (Παρασκευή 25/5/2012).
  Αυτό το αδειανό πουκάμισο, πρότεινε για πρόεδρο τον υβριστή του, τον πιο αποτυχημένο πολιτικό που κατέγραψε η σύγχρονη ελληνική ιστορία.
  Σήμερα, μετά από τις πιο προκλητικά επαίσχυντες ψευδολογίες και υποσχέσεις, μετά την τεράστια (50%) αποχή, ο κ. Τσίπρας(το άδειο πουκάμισο) προκαλεί ψευδόμενος ότι θα εκτελέσει αυτά που υποσχέθηκε στους πολίτες…
  *Δηλαδή υπόσχεται να σχίσει ΠΑΛΙ το μνημόνιο που ψήφισε?
  *Να ‘’διώξει’’ ΠΑΛΙ την τρόϊκα και το ΔΝΤ ?
  *Να ΜΗΝ υπογράψει, ούτε να συμβιβαστεί με καμιά εντολή από όπου κι αν προέρχεται και να μην επιβάλλει κανένα νέο φόρο?
  *Να μην επιβάλλει ΕΝΦΙΑ για το 2015 και να τον καταργήσει?
  *Να εφαρμόσει το σύστημα της ΔΩΡΕΑΝ υγείας ?
  *Και όλα όσα υπεσχέθη στη Θεσσαλονίκη αλλά ΔΙΕΓΡΑΨΕ και υπέγραψε ακριβώς τα αντίθετα με το ΤΡΙΤΟ (ΠΡΩΤΟ) μνημόνιο της αριστεράς ?
  *Τελικά, δεν ντρέπεται, να προκαλεί ψευδόμενος ΑΣΥΣΤΟΛΑ θεωρώντας ότι είμαστε και ζούμε στην εποχή και στις χώρες με τα καθρεφτάκια και τις χάντρες?
  Παρέπεμψαν στο ειδικό δικαστήριο τον ΕΝΤΙΜΟ υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για.. πιθανή απώλεια εσόδων 120.000, καταστρέφοντας, ανατρέποντας και καταστρατηγώντας κάθε έννοια ΤΙΜΗΣ! και εθνικής συνείδησης, ανοίγοντας διάπλατα τους ασκούς του ΝΕΟΥ διχασμού και της χρεοκοπίας.
  ΆΡΑΓΕ ? Δεν σκέπτονται ότι ‘’σφαίρα είναι γυρίζει’’????….

 5. Συγχαρητηρια για τον σεμνό τροπο γραφής. Περιορίζετε τον εαυτό σας, όπως πρεπει να κάνει ένας καλός δημοσιογράφος, σ” έναν ουδέτερο ρόλο και ρίχνετε το βάρος της αφήγησης στους Πρωταγωνιστές της ιστορίας. Και πάλι συγχαρητηρια. Ειναι μια ιστορική κατάθεση-αφήγηση που ίσως έπρεπε να την κάνετε και νωρίτερα

  • XYZ 16:37 29/11/2016

   Gia pes mou re Givrgaki esi pou xereis Pio egine proto i koroidia gia i ironia?

 6. Aggelos 18:11 28/11/2016

  Πραγματι ειστε τυχερος που ζησατε και κατα καποιο τροπο επηρεάσατε μια στιγμη της νεωτερης ελληνικής ιστοριας της χωρας μας.Θα λεγα οτι ηταν μια συγκυρια που εβγαλε τον Κωστη Στεφανόπουλο Πρόεδρο.Μια ομως, ευτυχης συγκυρια.Διοτι ηταν ομολογουμένως ενας καλος Προέδρος.Καποιες άλλες φορές αργότερα ,δυστυχώς δεν ηταν τοσο ευτυχης.

 7. Ευχαριστούμε κ. ΦΕΛΝΙΚΟ για τις ανέκδοτες ιστορίες της ανάδειξης ενος Έλληνα στο ανώτατο αξίωμα . Αυτό το αξίωμα οποίο παρέμεινε εκεί ψηλά για δέκα χρονια φέρνοντας τον αξιωματούχο δίπλα του.
  Τούτη η περίπτωσης δεν ηταν απ´ αυτές που το αξίωμα κατέβηκε να φτάσει τον αξιωματούχο, όπως βλέπουμε συνήθως στην Ελληνική Κοινωνία , αλλα αντίθετα ο Κωστής Στεφανόπουλος ανέβηκε τόσο ψηλά για να το φτάσει και να τιμήσει την ΠτΔ μας.
  ΓΙαυτό και του είμαστε ευγνώμονες !
  Παράλληλα, οπως σε αλλη στήλη, σε τουτον τον ιστότοπο έγραψε ο φίλος ΛΑΒΑΣ ,
  Να ! που και ο Σαμαράς εκανε κατι –ίσως το μονο — καλό για την πατρίδα μας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.