ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανείς δεν μπορεί να περιμένει κάτι από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η ανακύκλωση προσώπων δεν σώζει μία πολιτικά χρεωκοπημένη κυβέρνηση

Μηνύματατόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς το εσωτερικό του κόμματός της θέλησε ναστείλει η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,με στόχο την παρουσίαση των προτάσεών της για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Παρατηρώνταςότι τα νοικοκυριά βιώνουν δραματικές συνέπειες από το τρίτο μνημόνιο καικάνοντας λόγο για ύφεση, φόρους, περικοπές στις συντάξεις και ανεργία, ηεπικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε ότι «ο ανασχηματισμός, η αλλαγή ή η ανακύκλωσηκάποιων προσώπων, δεν μπορεί να σώσει μια Κυβέρνηση που είναι πολιτικάχρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη». Πολλώ δε μάλλον όταν ο πρωθυπουργόςείναι ‘ολοκληρωτικά δέσμιος’ του ‘ακροδεξιού συνεταίρου του’, του κ.Καμμένουκαι των εσωκομματικών του ισορροπιών, όπως υποστήριξε.

Αναφερόμενη δε, σε στοιχεία της ΓΓΔημοσίων Εσόδων, περί ενός στους δύο Έλληνες που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές,δύο στους δέκα που αντιμετωπίσουν άμεσο κίνδυνο κατασχέσεων και ενός στους δέκαπου έχει ήδη υποστεί κατάσχεση ή αναγκαστικά μέτρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚυποστήριξε ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να περιμένει κάτι από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Αντίθετα, υποστήριξε ότι «η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησηςεπιδεινώνουν την κατάσταση». Χαρακτήρισε θεμελιώδη υποχρέωση της Πολιτείας τηνπροστασία της περιουσίας των Ελλήνων, κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει με τησημερινή κυβέρνηση, όπως είπε, διεκδικώντας εκ νέου την αλλαγή των πολιτικώνσυσχετισμών ώστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να μπορεί να επιβάλει την ΕθνικήΓραμμή Εξόδου από την κρίση.

Εκτός από τηνεπίθεση στην κυβέρνηση, όμως, η κ.Γεννηματά θέλησε να αναφερθεί και στην υπόθεσητων τηλεοπτικών αδειών, που μετά την τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή, έφερε ταεσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ στην επιφάνεια. «Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατήπροσπάθεια για να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή (σ.σ. ΕΣΡ) και να προχωρήσει οδιαγωνισμός χωρίς τις καθεστωτικές παρεμβάσεις Παππά και τους περιορισμούς στοναριθμό των καναλιών», είπε, σημειώνοντας όμως με νόημα πως εδώ θα κριθούν όλοικαι καλώντας τη ΝΔ να εγκαταλείψει την «άγονη» στάση της που «ουσιαστικά οδηγείσυνειδητά στο να αναπαραχθεί η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». Την ίδιαστιγμή, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για έλεγχο του ΕΣΡ,αφήνοντας να εννοηθεί παράλληλα η ανησυχία της για επιχείρηση ελέγχου τηςενημέρωσης από την κυβέρνηση…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Από τα στελέχη σας που δεν πωλούνται ούτε στη λαϊκή πείτε μας τι θα κάνετε; Ονόματα και ιστορικό τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.