ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τους δανειστές

Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί

Το μήνυμα ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν πλέον εξαντληθεί, στέλνει στους δανειστές η Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να διαπραγματευτεί και να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μη προνομιούχων πολιτών.
ftoxeia

Αφορμή για όλα αυτά στάθηκαν οι αναφορές περί νέων απαιτήσεων των δανειστών τόσο για τοΑσφαλιστικό, όσο και για δραστική περικοπή κοινωνικών επιδομάτων. «Οι εταίροι καιδανειστές μας οφείλουν επιτέλους να κατανοήσουν ότι οι αντοχές των συνταξιούχωνέχουν εξαντληθεί και ότι είναι απαράδεκτο να προβάλλονται απόψεις μοιράσματοςτης φτώχειας του τύπου “πάρτε τα από τους φτωχούς για να τα δώσετε στους ακόμηφτωχότερους”», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας λόγο για ακραίες απόψειςπου ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στην ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση «για μία ακόμη φορά τρέχει πίσωαπό τις εξελίξεις», κατηγορούν τον Γιώργο Κατρούγκαλο ότι αρκείται στο ναψεύδεται ασύστολα και να κοροϊδεύει τους συνταξιούχους, ενώ οι συναρμόδιοιΥπουργοί εμφανίζονται να αποδέχονται να χρηματοδοτηθεί το ΕγγυημένοΚοινωνικό Εισόδημα μόνο από τις περικοπές άλλων κοινωνικού χαρακτήραεπιδομάτων, που αφορούν και πάλι τους οικονομικά αδύναμους Έλληνες.

«Ο κατήφορος δεν μπορεί να συνεχισθεί», λένε, καταλογίζοντας στην κυβέρνησητην πλήρη ευθύνη για το τρίτο και χειρότερο -όπως το χαρακτηρίζουν- μνημόνιο. Μιλώνταςγια τον ΣΥΡΙΖΑ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΝάντιαΓιαννακοπούλου, θύμισε ότι «έταξε λαγούς με πετραχήλια», όταν υποσχόταν ότι θα καταργήσει ταμνημόνια "με ένα νόμο και έναάρθρο" και όταν ήρθε στην εξουσία βύθισετη χώρα σε περαιτέρω ύφεση, ανεργία, περικοπές και φοροκαταιγίδα. Επωφελούμενη δε,από την επικαιρότητα και τα τεκταινόμενα στην υπόθεση αδειοδότησης τωνιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, υποστήριξε με νόημα πως «για το ότι οδηγηθήκαμεσε τρίτο μνημόνιο, ύστερα από τις καταστροφικές βαρουφάκειες διαπραγματεύσεις,για το ότι έχουμε capital controls και κλειστές τράπεζες, για το ότιοδηγηθήκαμε στο χείλος της καταστροφής και στο Grexit, για τις περαιτέρω μειώσεις τωνσυντάξεων, σίγουρα δεν φταίνε οι τηλεοράσεις και οι δημοσιογράφοι». Αντίθετα,απέδωσε όλα τα προηγούμενα στην ‘ανικανότητα’, την ‘ανευθυνότητα’ και τις ‘ιδεοληψίες’της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.