ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τη διαφωνία Βενιζέλου…

Η εσωστρέφεια επιστρέφει στην Χαριλάου Τρικούπη

Σε νέα περίοδο εσωστρέφειας εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της δημόσιας διαφοροποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη στάση που κράτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην ψηφοφορία επί των τροπολογιών του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στις αιτιάσεις του πρώην προέδρου του κόμματος ότι δενρωτήθηκε για τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει το κόμμα του, δεν εισακούστηκε όταν ζήτησε σύγκληση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πως αν η ψηφοφορίαήταν ονομαστική θα ψήφιζε ‘όχι’, η Χαριλάου Τρικούπη απαντά ότι ο κ.Βενιζέλος είχε πολλές ευκαιρίες να πει την άποψή του αλλά δεν το έκανε.

«Τη Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως όλοι οι βουλευτές,παρέλαβε την τροπολογία που θα στηρίζαμε, και την Τρίτη συνεδρίασε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα ακριβώς το τιστάση θα κρατήσουμε στην ψηφοφορία. Εκεί, την εισήγηση έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ τοποθετήθηκαν πολλοί βουλευτές, στηρίζοντας όλοι την τροπολογία.Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήρθε», λένε με νόημα. Συνεχίζουν, δε, τονίζοντας ότι το πρωί της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος του κόμματος ενημερώθηκε από τον ΑνδρέαΛοβέρδο για το τι είχε ειπωθεί και κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών επέλεξε να μην κάνει απολύτως τίποτα. Ακόμα και την Πέμπτη, λένε, όταν το 70%των βουλευτών ήταν στη Βουλή, θα μπορούσε αν ήθελε, να ανέβει στο γραφείο και να καταθέσει τον προβληματισμό του για το «τι κάνουμε», αλλά ούτε αυτό έκανε.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, παρ’ όλα αυτά, δεν επιθυμούν να δώσουν συνέχεια στο θέμα. Χαρακτηριστική είναι η …αυστηρή παρότρυνση της Φώφης Γεννηματά, να μείνουν όλοι μακριά από τις καταστροφικές για τον χώρο‘προσωπικές πολιτικές’ και να βάλουν το ‘εμείς’ πάνω από το αδιέξοδο ‘εγώ’,φράση με την οποία απέδιδε προφανώς την στάση του προκατόχου της στην προεδρίατου ΠΑΣΟΚ σε προσωπικές πολιτικές. Όσο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών,θεωρούν ‘νίκη’ ότι ο Νίκος Παππάς πήρε πίσω όσες ρυθμίσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές και στέλνουν το μήνυμα ότι τη Δευτέρα τα ονόματα που ακούγονται ότι θα τεθούν επί τάπητος στη Διάσκεψη των Προέδρων, θα τα εξετάσουν από μηδενική βάση.

Δεν είναι λίγοι πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη, όσοι εκτιμούν ότι το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει με την παρέμβασή του χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ότι δεν επιθυμεί την συμπόρευση του κόμματός του μετο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και πως σε μία τέτοια περίπτωση ο ίδιος θα αντιδρούσε πιθανώς και φεύγοντας από το ΠΑΣΟΚ. Και σε αυτό θα απαντήσει η …ζωή, καθώς επίκειται μία συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού μετην Φώφη Γεννηματά, κατά την οποία θα εξεταστούν οι όποιες δυνατότητες συνεργασίας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 12:41 05/11/2016

    Την προδοσία ΠΟΛΛΟΙ (γυμνοσάλιαγκες ) αγάπησαν . . . τον αληταρά ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ !
    ΜΙΑ φορά ΠΡΟΔΟΤΗΣ για πάντα ΠΡΟΔΟΤΗΣ !
    Ρε Γιώργο , ΚΑΤΑΝΟΩ πως ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΛΑ πρέπει να τα υπομένουμε …ΑΛΛΑ … που πας να μπλέξεις . . . αυτοί είναι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο … ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝ τα πασοκόσκυλα ήταν στην Εξουσία-Κουτάλα , ΑΝΕΤΑ το Βενιζελικό απολειφάδι Σαλαγιάννης εχθές στην εξεταστική θα δήλωνε πως «ΝΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ 15.000.000 ΡΕΥΣΤΌ στη ντουλάπα του κόμματος ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕ ο Παπανδρέου φεύγοντας…»

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.