ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Ρωσία διακόπτει εντός 24ώρου την πρόσβαση στο LinkedIn

Οι ρωσικές αρχές θα μπλοκάρουν τη λειτουργία LinkedIn. Συγκεκριμένα η ρυθμιστική των Επικοινωνιών αρχή της Ρωσίας Roskomnadzor ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι εντός 24 ωρών το δημοφιλές στους επαγγελματίες ολόκληρου του πλανήτη κοινωνικό δίκτυο δεν θα είναι διαθέσιμο προς χρήση στη ρωσική επικράτεια.
linkedin

Είχε προηγηθεί απόφαση ρωσικού δικαστηρίου που έκρινε την αμερικανική εταιρεία ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας περί αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων. Όπως μεταδίδει το BBC, κάποιες εταιρείες παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο έχουν ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση στο LinkedIn, το οποίο έχει περισσότερα από έξι εκατομμύρια μέλη στη Ρωσία.

Εκπρόσωποι του LinkedIn δήλωσαν στο BBC ότι ελπίζουν να συναντηθούν με αξιωματούχους της Roskomnadzor για να διαπραγματευθούν κάποια λύση. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μόσχα ότι η αρμόδια αρχή ενεργεί σύμφωνα με το ρωσικό νόμο και πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο δεν προτίθεται να παρέμβει στην υπόθεση.

Το 2014 η Ρωσία υιοθέτησε ένα νόμο που υποχρεώνει τα κοινωνικά δίκτυα να αποθηκεύουν στοιχεία που αφορούν προσωπικά δεδομένα Ρώσων πολιτών σε ρωσικούς σέρβερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.