ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Παιδείας: Ο νόμος για το «My school» θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση

«Η υποχρέωση των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων να αποστέλλουν τα στοιχεία στο My school, όπως πράττουν και τα δημόσια σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη και η μη τήρησή της παράνομη», διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στη νέα πρόκληση των σχολαρχών
sxoleia

Με αφορμή την προσφυγή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη λειτουργία του My school και όσα ανυπόστατα επικαλούνται σ’ αυτήν, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων δηλώνει:

«Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του My school είναι σαφές και αυστηρό ώστε να προστατεύονται πλήρως τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των γονιών τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την τριετή άψογη λειτουργία του.

Η υποχρέωση των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων με βάση το ν. 4415/2016 να αποστέλλουν τα στοιχεία στο My school, όπως πράττουν και τα δημόσια σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη και η μη τήρησή της παράνομη.

Η προσπάθεια εκ μέρους των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων να ακυρώσουν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα την εφαρμογή του νόμου, είναι και αναποτελεσματική και ύποπτη σε ό,τι αφορά στην τελική επιδίωξή τους. Ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση».

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ΟΙΕΛΕ για τη νέα πρόκληση των σχολαρχών:

Δεν αποτελεί νέα είδηση το ότι οι εκπρόσωποι των σχολαρχών δίνουν λυσσαλέα μάχη για να αποφευχθεί κάθε εποπτεία του κράτους στα ιδιωτικά σχολεία. Όμως, χθες ξεπέρασαν κάθε όριο με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς, εάν έχουν συναίσθηση των όσων πράττουν δημόσια και το πόσο βλάπτουν οι εξοργιστικές πρωτοβουλίες τους την εικόνα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στα μάτια των (αποσβολωμένων) πολιτών.

Με αίτημά τους προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (και επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας) ζητούν να μην καταχωρίζουν τα στοιχεία των σχολείων τους στο πληροφοριακό σύστημα myschool, όπου δηλώνουν στοιχεία όλες οι δημόσιες σχολικές μονάδες. Με πρόσχημα τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, επιδιώκουν να καλύπτουν τα πραγματικά νούμερα των μαθητών, τα στατιστικά των βαθμολογιών κ.λπ., από όπου ο κρατικός επόπτης μπορεί να διαπιστώσει με ευκολία το μέγεθος της αδήλωτης εργασίας, την τήρηση των νόμιμων κανόνων ασφαλείας και υγιεινής (πχ, νόμιμος αριθμός μαθητών ανά τάξη), «περίεργα» ποσοστά άριστων βαθμολογιών, ιδίως στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα, καθ’ υπόδειξιν του Συνδέσμου των σχολαρχών, οι ιδιωτικές σχολικές μονάδες αρνούνται να συμμορφωθούν με το Ν. 4415/2016 όπου προβλέπεται η κατάθεση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλων των εκτός ωρολογίου προγράμματος δραστηριοτήτων, του αριθμού των τμημάτων και των μαθητών. Οι λόγοι μη συμμόρφωσης ευνόητοι. Η απόκρυψη εργαζόμενων, ώστε να συνεχίζεται η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή.

Η ΟΙΕΛΕ για μια ακόμη φορά είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει δημόσια την ακραία αντικοινωνική και παράνομη πολιτική του Συνδέσμου των σχολαρχών. Αποστέλλει, ταυτόχρονα, επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας ζητώντας να τηρηθεί η ισονομία αντιμετώπισης δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων από την πολιτεία, να εφαρμοστούν επιτέλους οι διατάξεις του προσφάτως ψηφισμένου Ν. 4415/2016 και να τιμωρηθούν οι σχολάρχες που αρνούνται να δηλώσουν τις δραστηριότητές τους προκειμένου να προστατέψουν τη ροή μαύρου χρήματος στα ταμεία τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.