ΚΟΣΜΟΣ

Πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές

ΗΠΑ: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση την ημέρα των εκλογών

Πληροφορίες για κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα τις ημέρες των εκλογών λαμβάνουν οι αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και διεθνή πρακτορεία.
usa

Σύμφωνα με το δίκτυο CBS, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επίθεση στο έδαφος των ΗΠΑ τη Δευτέρα, μία ημέρα πριν τις εκλογές.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ενημέρωσαν την αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD). Για το θέμα είναι ενήμερη επίσης η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, που έχει υπό την εποπτεία της τα αεροδρόμια, τις σήραγγες και τις γέφυρες της αμερικανικής μεγαλούπολης, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της, ο Στιβ Κόουλμαν, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

"Συνεχίζουμε με τις ίδιες εντατικές περιπολίες που εφαρμόζουμε εδώ και λίγο καιρό σε όλες τις εγκαταστάσεις μας", πρόσθεσε. Ο Κόουλμαν απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το είδος της απειλής.

Η NYPD από την πλευρά της ανέφερε ότι η πληροφορία δεν είναι συγκεκριμένη και ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της εκτίμησης. "Είμαστε ενήμεροι για την πληροφορία Συνεργαζόμαστε με το FBI μέσω της Ενιαίας Ομάδας Αποστολών κατά της Τρομοκρατίας και των υπηρεσιών Αντιτρομοκρατίας και Πληροφοριών", σημείωσε στην ανακοίνωσή της.

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν συλλέξει πληροφορίες για μια ενδεχόμενη απειλή της Αλ Κάιντα να εξαπολύσει επιθέσεις γύρω στην ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες υπηρεσίες έστειλαν προειδοποιήσεις σε τοπικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή από την Ουάσινγκτον. Η πηγή αυτή διαβεβαίωσε ότι η μη συγκεκριμένη απειλή είναι σχετικά "χαμηλού επιπέδου".

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν τις αρχές της Νέας Υόρκης, του Τέξας και της Βιρτζίνια ότι ενδέχεται να εκδηλωθεί μια επίθεση την Δευτέρα. Το FBI δεν έκανε κανένα σχόλιο για την είδηση αυτή ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν το θέμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.