ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών

Υπό κράτηση παραμένουν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Υπό κράτηση μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για το αίτημα έκδοσής τους ,παραμένουν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί,οι οποίοι είχαν φτάσει στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι αιτούμενοι άσυλο.
turks

Μετά την κοινοποίηση της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής ασύλου να αφήσει ελεύθερους τους οκτώ Τούρκους ξεκίνησαν οι ποινικές διαδικασίες παρά το γεγονός πως ακόμα οι Τουρκικές αρχές δεν έχουν απαντήσει στα διευκρινιστικά ερωτήματα που τους τέθηκαν σχετικά με το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Συγκεκριμένα οι Τουρκικές αρχές ζητούν την έκδοση των οκτώ για τα αδικήματα της απόπειρας κατάλυσης Συντάγματος, της απόπειρας κατάλυσης Κοινοβουλίου, της απόπειρας κατά της ζωής του Προέδρου της
Τουρκικής Δημοκρατίας και της αρπαγής δια της βίας ελικοπτέρου.

Ο δικηγόρος τους Χρίστος Μυλωνόπουλος τονίζει πως ως προς τα δυο πρώτα αδικήματα το αίτημα των Τουρκικών αρχών είναι απαράδεκτο καθώς εκλείπει το στοιχείο του διπλού αξιόποινου.

Σύμφωνα με τον κ.Μυλωνόπουλο ξεκινά μια διαδικασία ενώ γνωρίζουμε ότι στην Τουρκία είναι αποκλεισμένη η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και οι Τούρκοι τους επιφυλάσσουν μια απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ενώ έχει εξαγγελθεί από επίσημα χείλη η επαναφορά της θανατικής ποινής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.