ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Στις φλόγες η Χάιφα - Τουλάχιστον 60.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, τη Χάιφα (βόρεια), εξαιτίας της απειλής των πυρκαγιών που μαίνονται για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της χώρας κι ενώ οι αρχές υποψιάζονται εμπρησμούς με πολιτικά κίνητρα σε πολλές εξ αυτών.
israel

Ολόκληρες συνοικίες της πόλης στις ακτές της Μεσογείου, ένα πανεπιστήμιο, σχολείο και σωφρονιστικά ιδρύματα εκκενώθηκαν, έκανε γνωστό μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, η Λούμπα Σάμρι. Συνολικά χρειάστηκε να απομακρύνουμε 60.000 κατοίκους, είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Χάιφα» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιόνα Γιαχάβ.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους ότι μετέφεραν σε νοσοκομεία περίπου 60 ελαφρά τραυματίες. Η πλειονότητά τους νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε στην περιοχή δύο τάγματα και κάλεσε εφέδρους για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς. Το τοπικό αεροδρόμιο έκλεισε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του.

Τριακόσια παιδιά απομακρύνθηκαν από ένα σχολείο στο Ταλμόν, γνωστοποίησε η αστυνομία. Από την πλευρά του υπουργός Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ, ηγέτης ενός ακροδεξιού κόμματος, δήλωσε ότι όποιος έβαλε τη φωτιά δεν θα μπορούσε να είναι Εβραίος, αφήνοντας αιχμές κατά Αράβων ή Παλαιστινίων.

Η αστυνομία δεν έδωσε κανένα στοιχείο σχετικά με τους υπεύθυνους αλλά επισήμανε ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι πολλές από τις πυρκαγιές είναι έργο εμπρηστών. Ο διοικητής της αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι οι αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.