ΚΟΣΜΟΣ

Τι απάντησε το Βατικανό

Ιταλός ιερέας: Θεϊκή οργή για την ομοφυλοφιλία οι σεισμοί

Τις τελευταίες εβδομάδες οι σεισμοί έχουν τραυματίσει σοβαρά την Ιταλία. 300 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 24 Αυγούστου, μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αματρίτσιε, στο κέντρο της χώρας.

Ακολούθησαν νέες σεισμικές δονήσεις στις 30 Οκτωβρίου που έγιναν αισθητές ως την Ρώμη. Οι γεωλόγοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να κατανοήσουν τα αίτια αυτών των δονήσεων που έχουν φέρει την Ιταλία σε κατάσταση πανικού.

Αλλά ένας ιερέας έδωσε τη δική του εξήγηση: ο πατήρ Giovanni Cavalcoli αποκάλεσε τους πρόσφατους σεισμούς της Ιταλίας "θεϊκή τιμωρία", εξαιτίας των γάμων των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι "είναι ασέβεια στην οικογένεια και στην σοβαρότητα του γάμου", όπως είπε, ειδικά όταν οι γάμοι των ομοφυλοφίλων είναι πολιτικοί.

Ας σημειωθεί ότι οι πολιτικοί γάμοι ομοφυλοφίλων επιτρέπονται στην Ιταλία από τον Ιούλιο του 2016.

Οι δηλώσεις του ιερέα προκάλεσαν σοκ στην Ιταλία. Ακόμη και το Βατικανό αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι η έννοια ενός Θεού-εκδικητή είναι "παγανιστική αντίληψη" και ανέρχεται "στην προ-χριστιανική εποχή".

"Τα λόγια του ιερέα είναι ντροπιαστικά για τους πιστούς και σκανδαλώδη για τους μη πιστούς", δήλωσε ο Ιταλός αρχιεπίσκοπος Angelo Becciu, το νούμερο δύο του Βατικανού. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα των σεισμών.

"Τι είπε το Βατικανό; Ας ξαναδιαβάσουν τα κείμενα" απάντησε εκ νέου ο ιερέας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.