ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεοδωράκης για την επίσκεψη Ομπάμα και την εκλογή Τραμπ

Ήθελε τον Ομπάμα με φόντο την Ακρόπολη

Στην τροχιά της επίσκεψης Ομπάμα κινείται η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση έχει ξεκινήσει ήδη να ασκεί κριτική.
stauros-theodorakis

Χαρακτηριστική είναι η στάση του Ποταμιού, που ενώ μιλά δια στόματος Σταύρου Θεοδωράκη για έναν ‘παγκόσμιο ήρωα’, η επίσκεψη του οποίου στην χώρα μας αποτελεί από μόνη της θετικό γεγονός, κατηγορεί την κυβέρνηση για την αδυναμία της να διασφαλίσει ακόμα και την ομιλία του στην Πνύκα. «Σκεφθείτε την εικόνα του (σ.σ. του Αμερικανού Προέδρου) με φόντο την Ακρόπολη. Θα έκανε τον γύρω όλου του κόσμου. Ένα ισχυρό μήνυμα σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και μια διαφήμιση αξίας πολλών εκατομμυρίων», λέει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν μπόρεσε ούτε αυτό να εξασφαλίσει και αποδίδοντας ευθύνες τόσο στο σύνολό της όσο και ειδικώς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Η ανικανότητα σε στολή Τόσκα», λέει, καταλογίζοντας στους υπευθύνους πως είτε φοβήθηκαν ότι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν τον χώρο είτε οι εγγυήσεις ασφαλείας που έδωσαν είχαν πολύ χαμηλά στάνταρ, και μιλώντας σε κάθε περίπτωση για μία ‘ντροπή’ και μία ‘ήττα’.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού όμως, είναι γνωστός και για τα αισθήματά του κατά του Ντόναλντ Τραμπ. «Ο Τραμπ, όπως το Brexit χθες, όπως η Λεπέν αύριο δεν είναι ο κόσμος που θέλουμε. Λαϊκισμός με ακροδεξιά ψήγματα», λέει, αποδίδοντας την επικράτηση του Αμερικανού μεγιστάνα στις εκλογές, αφενός στην επαγγελματική δουλειά με έναν ‘στρατό’ από επικοινωνιολόγους και μελετητές της μάζας, αφετέρου στα ‘πολλά’ χρήματα που ξόδεψε για «να στήσει από νωρίς το παιχνίδι υπέρ του». Όσο για τους Δημοκρατικούς, τους καταλογίζει απουσία αντιπρότασης και τους αποδίδει ευθύνες για την αίσθηση που δημιουργήθηκε αφενός ότι «η παρέα Κλίντον είχε κληρονομικά δικαιώματα στην εξουσία», αφετέρου ότι οι Δημοκρατικοί μετά τον Ομπάμα αντί να πάνε μπροστά, κάνουν βήματα πίσω με την Χίλαρι…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αυτό έβλεπα σημερα το πρωί απο το καφέ απέναντι από το campus στο Berkeley ,

    https://www.dropbox.com/s/mqh9odjdo5vcalp/IMG_6675.JPG?dl=0

    Σε τούτη την περιοχή που βρίσκομαι τώρα εγώ, οι πολίτες δεν πιστεύουν οτι κέρδισε τις εκλογές ο ΤΡΑΜΠ .
    ΦΟβάμαι οτι ο νεοεκλογείς πρόεδρος , Θα προσπαθήσει να φέρει την ανώτατη Δικαιωσύνη στα μέτρα του , παίρνοντας παράδειγμα από τον » αριστερό » πρωθυπουργό της Ελλαδας Τσίπρα και το τι προσπάθησε να κανει , οχι μονο με την αδειοδότηση των καναλιών , αλλα και με την επετηρίδα στους δικαστικούς κύκλους της χώρας .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.