ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων

Ηττα του Ρέντσι δείχνουν τα γκάλοπ για το ιταλικό δημοψήφισμα

Η κάλπη του ιταλικού δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου πλησιάζει και όλες οι νεότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν το «όχι» στη συνταγματική μεταρρύθμιση να προηγείται. Ο Ρέντσι είχε αρχικά εμφανιστεί να «δένει» την παραμονή του στην πρωθυπουργία με την έκβαση του δημοψηφίσματος, γραμμή στην οποία έχει επανέλθει τις τελευταίες ημέρες.
rentsi

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση του Demopolis για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7, η πρόθεση ψήφου υπέρ του «όχι» αγγίζει το 39%, υπέρ του «ναι» το 36%. Το υπόλοιπο στατιστικό δείγμα δηλώνει αναποφάσιστο.

Σε γκάλοπ παράλληλα της εταιρίας Tecnè, για λογαριασμό της Rai, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι θα καταψηφίσουν τις μεταρρυθμίσεις σε ποσοστό 53,5%, ενώ το 46,5% εννοεί να τις στηρίξει.

Βάσει της δημοσκοπικής έρευνας της εταιρίας Euromedia Research, τέλος, το «όχι» «πείθει» το 52,5% των ερωτηθέντων και το «ναι» το 47,5%. Σύμφωνα με τους περισσότερους δημοσκόπους, το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται γύρω στο 20%, κάτι που δείχνει ότι αυτή η κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση πρόκειται να κριθεί, πιθανότατα, με αρκετά μικρή διαφορά.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε και το βράδυ της Πέμπτης σε συνέντευξή του στην Rai πως «αν η χώρα του δεν επιθυμεί να ακολουθήσει την οδό των σημαντικών αλλαγών, υπάρχουν πολλοί άλλοι πολιτικοί οι οποίοι ξέρουν πολύ καλύτερα από εμένα να επιπλέουν».

Σε περίπτωση ήττας στο δημοψήφισμα, θεωρείται πολύ πιθανό ο Ρέντσι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, διατηρώντας, όμως, τουλάχιστον προσωρινά, την ηγεσία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.