ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή

Κατατέθηκαν οι τροπολογίες για την ΕΠΟ και τις αναθέσεις του υπερταμείου

Τροπολογίες για την ΕΠΟ και τις αναθέσεις που μπορεί να κάνει το υπερταμείο κατέθεσε η κυβέρνηση στην κύρωση συμφωνίας με την Κύπρο, η οποία ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.
vouli

Με την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για την ΕΠΟ παρακάμπτεται το Καταστατικό της ώστε η Επιτροπή Εξομάλυνσης που διόρισε η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ θα ασκεί νομίμως το έργο της. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι σε περίπτωση που σε αθλητική ομοσπονδία οριστούν από την οικεία διεθνή ομοσπονδία ειδικά όργανα διοίκησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένη εντολή, τα όργανα αυτά αναλαμβάνουν άμεσα τις αρμοδιότητες που απαιτούνται και υποκαθιστούν τα καταστατικά όργανα της ομοσπονδίας.

Με την δεύτερη τροπολογία το υπερταμείο θα προχωρά σε αναθέσεις συμβάσεων και πέραν των ορίων που προβλέπει ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις. Ειδικότερα επαναφέρονται σε ισχύ αναδρομικά από τις 8 Αυγούστου 2016 οι διατάξεις για την έκδοση Κανονισμών από την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε να θεσπίζουν παρεκκλίσεις από την εθνική νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων για αναθέσεις άνω και κάτω των χρηματικών ορίων που προβλέπονται από το νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.