ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση

Κατσέλη: Ισχυρές και φερέγγυες οι τράπεζες στη χώρα μας

«Οι τράπεζες στη χώρα μας, μετά και την τελευταία επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση, είναι ισχυρές και φερέγγυες και έτοιμες να ανταποκριθούν στο μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα της Ελλάδας για ενίσχυση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας» ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο διεθνές φόρουμ EU-Arab.

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες σήμερα και, ειδικότερα, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της φερεγγυότητας των τραπεζών, τη σταδιακή επάνοδο καταθέσεων και, επομένως, τη βελτίωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

«Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω προσωπικά ότι θα πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αλλά και να υπάρξει οριστική διευθέτηση για την απαραίτητη αναδιάρθρωση χρέους, ώστε να "σπάσει" ο αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα, που, σήμερα, τουλάχιστον εδράζεται σε ψυχολογικά κατά βάση κίνητρα» είπε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

Επίσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με έμφαση στα επιχειρηματικά δάνεια, ώστε, μέσω κατάλληλων αναδιαρθρώσεων να υποστηριχθούν πραγματικά βιώσιμες επιχειρήσεις και να απελευθερωθούν κεφάλαια, τα οποία σήμερα είναι δεσμευμένα για την απορρόφηση τυχόν ζημιών, προς την πραγματική οικονομία.

Μιλώντας για την ενδυνάμωση και ενίσχυση των Ευρω-Αραβικών σχέσεων, είπε ότι μπορεί να συμβάλει στην εποικοδομητική αντιμετώπιση και συναντίληψη πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, η ανάπτυξη και η ευρύτερη πολιτική ασφάλειας και σταθερότητας της περιοχής.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. dimitris 8:20 04/11/2016

  Στην ιστορία με τον λαγό καί το λιοντάρι όταν το λιοντάρι συνάντησε τον λαγό στο δάσος και τον ρώτησε
  γιά τις φήμες που διαδίδει στα ζώα τού δάσους οτι ο λαγός γάμα το λιοντάρι ο λαγός απάντησε οτι λέμε
  και καμία μαλακία για να περνάει η ώρα.

 2. Είπατε οτι οι ελληνικές τράπεζες είναι Φερέγγυες κα. Κατσέλη ;
  Όσο ειναι τα » capital controls » υποθέτω …. και ακόμη πιό σημαντικά ,
  όσο «φερέγγυα » εχει αποδειχθεί η ιδια η συγκυβερνησης Τσίπρα-Καμμένου.!
  Μπαίνω στον πειρασμό να πώ … και όσο φερέγγυα είσθε και σεις η ιίδια πολιτικά..
  αλλάζοντας παρατάξεις, , κόμματα , κινήσεις και σημμαχίες σαν τα κομπινεζόν σας!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.