ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο

Κοινές δηλώσεις Ομπάμα - Μέρκελ: Θεμελιώδης η συνεργασία ΗΠΑ-Ε.Ε.

Σε εξέλιξη οι κοινές δηλώσεις Ομπάμα-Μέρκελ
___________________________________________merkel

«Δεν υπάρχει επιστροφή από την παγκοσμιοποίηση» τόνισε η Μέρκελ, υπογραμμίζοντας τη σημασία ολοκλήρωσης της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ (TTIP).

H γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε τη σύνδεση μεταξύ των Γερμανίας, Ευρώπης και ΗΠΑ στη βάση κοινών πολιτικών αξιών, ειδικά δε στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ομπάμα στάθηκε επίσης στη σημασία τήρησης των θεμελιωδών αξιών -τον σεβασμό στη Δημοκρατία, την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και το σεβασμό της ελευθερίας.

Και ο αμερικανός πρόεδρος στάθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης της ΤΤΙΡ ενώ υπογράμμισε επίσης τη δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια της Ευρώπης -καθώς ειδικά το Βερολίνο έχει εκφράσει την ανησυχία του για τις προθέσεις του Τραμπ σχετικά με το ΝΑΤΟ.

Η πρώτη ερώτηση έγινε στον Ομπάμα και αφορούσε τον εκλεγέντα πρόεδρο Τραμπ και τις προθέσεις του με τη Ρωσία. Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης αφορούσε την γερμανίδα καγκελάριος και το εάν πρόκειται να θέσει ξανά υποψηφιότητα.

«Η καγκελάριος Μέρκελ ήταν η μοναδική ηγέτης συμμάχων μας η οποία ήταν στην ηγεσία όταν μπήκα στο Λευκό Οίκο, οπότε είμαστε βετεράνοι» είπε χαριτολογώντας ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.