ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση με αφορμή την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Κίνημα: Η αριστερή και η δεξιά συντήρηση βυθίζουν τη χώρα

Κυβέρνηση και ελληνική πολιτική πραγματικότητα συνεχίζουν να βρίσκονται στη σφαίρα της παρακμής, της γελοιοποίησης της πολιτικής ζωής και της υπονόμευσης του κύρους θεσμών και ανεξάρτητων αρχών την ημέρα  που δημοσιεύεται η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Η έκθεση προβλέπει παράταση της ύφεσης, μείωση των εξαγωγών, λιγότερα έσοδα από τον τουρισμό, μείωση του ΑΕΠ, ενίσχυση της αβεβαιότητας, ενίσχυση της τάσης διόγκωσης των χρεών των ιδιωτών προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία κυβέρνησης και του ΔΝΤ για αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 2,7% του ΑΕΠ το 2017, ενώ σημειώνει με σημασία τις επιπτώσεις της φοροεπιδρομής, αντί της εύλογης επιλογής της μείωσης των δαπανών του κράτους», αναφέρει το Κίνημα.

«Σύμφωνα με την ίδια Έκθεση, τα ουσιαστικά μέτρα για το χρέος αναμένονται μετά το 2018, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ κρούεται ο κώδωνας για αναδυόμενους κινδύνους, όπως η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων (ειδικά του ΟΑΕΕ), η περαιτέρω αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και οι χειρισμοί γύρω από τα προνοιακά επιδόματα. Αυτά συμβαίνουν ελέω ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην Ελλάδα της κρίσης με όλα τα προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά παρόντα, ευτελίζοντας κάθε έννοια σοβαρού κυβερνητικού σχεδιασμού και στοιχειώδους λειτουργίας για τη χώρα που βρίσκεται σε παρατεταμένο κίνδυνο.
Οι ρήξεις που έπρεπε να γίνουν, βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση,

«Οι ρήξεις που επιδίωξαν, με αποκούμπι την Βενεζουέλα της πείνας (για πετρέλαιο, ζωοτροφές και τρόφιμα) απέδειξαν και στον τελευταίο καλόπιστο ψηφοφόρο τους πόσο απροετοίμαστοι ήταν όταν κατάφεραν να αναλάβουν την τύχη της χώρας σκορπίζοντας μύθους, διχασμό και φαντασιώσεις. Ασυγχώρητο δε, ότι παραμένουν προσηλωμένοι στο λάθος, την ώρα που ζητούν από τους πολίτες να σηκώσουν τις συνέπειες των μέχρι εδώ επιλογών τους», υποστηρίζει το Κίνημα.

latas

«Απέναντι στην αριστερή και δεξιά συντήρηση που βύθισαν και βυθίζουν τη χώρα με εμμονές και έλλειψη ενδιαφέροντος για το αντικείμενο της διακυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από την ευημερία των πολιτών και το μέλλον της χώρας, μόνο μια προοδευτική – μεταρρυθμιστική απάντηση μπορεί να δώσει τη λύση», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. dipietro 10:01 02/11/2016

  Από την πρώτη μέρα που βγήκε στην επιφάνεια η καταστροφή που είχε δημιουργήσει ο κάτοικος της Ραφήνας και η δεξιά, ο Παπανδρέου και όσοι τον στηρίζουν σε αυτή την δύσκολη πορεία, έδειξε σε λόγια και σε πράξεις ποιος είναι ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση. Οι άσχετοι και κυρίως οι “σχετικοί” το μόνο πλέον που του καταμαρτυρούν, γιατί όλα τα άλλα κατέπεσαν, είναι το κομμένο “λεφτά υπάρχουν…….”.
  «Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των «ημέτερων» και των ισχυρών στη χώρα μας.
  Λεφτά υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρυσμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα» Οκτ 2009 .

 2. Βεβαίως «μόνο μια προοδευτική – μεταρρυθμιστική απάντηση μπορεί να δώσει τη λύση», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.»
  Γιαυτό και εμείς οι ενεργοί Δημοκράτες οφείλουμε να συνδράμουμε , μέσα και έξω από την Ελλαδα και απο ολα τα επαγγελματικά πόστα και θέςεις στην Κοινωνία μας.
  Οφείλουμε να βάλουμε πλάτη .
  Σκεφτείτε και υπστηριξετε φιλοι μου, τα πρόσωπα που βρήσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας ΕΝΤΕΛΩΣ , εθελοντικά ,
  δίδοντας το παράδειγμα του ηθους και του ύφους τους !
  Υποστηρίζουμε λοιπόν τα «ατόφια πολιτικά άτομα » που πλαισιώνουν τον προεδρό μας η εργασία του οποίου γίνεται πιο εύκολη χάρις σε αυτούς :
  Καρχιμάκης , Πετσαλνικος , Παπακωνσταντίνου , Σαχινιδης , Ελενόπουλος , Ξυνίδης , Νιώτης ,
  Καστανιδης , Ρεππας , και Πεταλωτής χωρίς να μην ευγνομωνω τους απλούς πολιτευτές και πολίτες που δεν αφήνουν την ψυχή , το νου και την καρδία τους να παγώσει .
  Ναι είμαστε , εδώ , είμαστε πολλοί κα με την ίσια θερμή θα βάλουμε τους σωστούς ανθρώπους συν Βουλή , για να επανέλθει η ελπίδα και το όραμα , για τα παιδιά και τα εγγόνια μας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.