ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα

Κίνημα: Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι καθημερινή υπόθεση

Ανακοίνωση εξ αφορμής της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
kinima

Ρεαλιστικά προτάγματα σε έναν δύσκολο και περίπλοκο κόσμο χαρακτηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τον εθνικισμό, τον απομονωτισμό, την περιστολή της Δημοκρατίας και την ηθική βλάβη στο περιβάλλον σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας. Το Κίνημα αναφέρεται στα μηνύματα που εκπέμφθηκαν κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου τα οποία χαρακτηρίζει «Φάρο Δημοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

Ο εθνικισμός, ο απομονωτισμός, η περιστολή της Δημοκρατίας, η βλάβη στο περιβάλλον, ως "ρεαλιστικά προτάγματα" σε έναν κόσμο δύσκολο και περίπλοκο, δεν αποτελούν μονόδρομο, δεν δίνουν λύσεις. Ιστορικά έχει αποδειχθεί το αντίθετο. Οδήγησαν στην υπονόμευση της δημοκρατίας, στην ανάδειξη του φασισμού και την εκδήλωση οικονομικών πολέμων. Κόστισαν εκατομμύρια νεκρούς.

Περισσότερη Δημοκρατία, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο δικαίωμά του να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του ανεξαρτήτως φυλής, σεξουαλικότητας, θρησκείας ή καταγωγής, διάκριση των εξουσιών και τήρηση της νομιμότητας από όλους, είναι η λύση. Τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά, για τα έθνη και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Αυτά ήταν τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα.
Μηνύματα, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως φάρος Δημοκρατίας για κάθε προοδευτικό πολίτη σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οδηγός για τον σύγχρονο προοδευτικό κόσμο.

Γιατί ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και την καταπολέμηση των αδικιών και των ανισοτήτων, είναι η υποχρέωση που έχουμε ως προοδευτικοί πολίτες απέναντι στην επέλαση του εθνικιστικού λαϊκισμού και της δημαγωγίας
Είναι μηνύματα, που στα λόγια, υιοθετήθηκαν από όλους.

Αλλά και μηνύματα που υπονομεύθηκαν στην πράξη, από ορισμένους εκ των πρωταγωνιστών αυτής της επίσκεψης, εκπροσώπων του εγχώριου λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Ο πολιτικός που υποδέχτηκε τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα για να εκπέμψει μήνυμα περισσότερης και όχι λιγότερης Δημοκρατίας, είναι Υπουργός Άμυνας μίας δήθεν αριστερής κυβέρνησης με ακροδεξιές συνιστώσες και Πρόεδρος ενός κόμματος, ο εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε χθες στη Βουλή, ότι θα καταψηφίσει διατάξεις μιας Κοινοτικής Οδηγίας, που αφορά την ίση μεταχείριση ανθρώπων, ανεξάρτητα από προέλευση και φιλοσοφικές αντιλήψεις.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που παρακάλεσε τον Πρόεδρο Ομπάμα "να μη λησμονεί τη χώρα μας", είναι από τους πρωτεργάτες μιας πολιτικής που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή.

Πώς κανείς να μην αισθάνεται ντροπή, όταν ακούει από τον Αμερικανό Πρόεδρο, να εκφέρει "αποστομωτικό" Ελληνικό λόγο, ως απάντηση;

"Και προς την ευγένεια ακόμα των αισθημάτων μας απέναντι των άλλων, βρισκόμαστε σε αντίθεση με πολλούς, διότι τους φίλους μας επιδιώκουμε να αποκτήσουμε όχι ευεργετούμενοι από αυτούς, αλλά ευεργετούντες αυτούς."

Γι' αυτό, ας κρατήσουμε και ένα τελευταίο μήνυμα, αυτό από την ομιλία Ομπάμα, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα εξελικτικό σε ευθεία γραμμή.

Για να καταλήξουμε στο "ευθύ" συμπέρασμα:

Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, είναι καθημερινή υπόθεση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ήταν πράγματι τονωτική στις ψυχές των Ελλήνων η επίσκεψης του Πρέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Όμπαμα στην χώρα μας .
  Οι φιλέλληνες Δημοκράτες και προοδευτικοί άνθρωποι σε ολο τον κόσμο επιθυμούν κατά την διάρκεια της ζωής τους να πατήσουν κάποτε στον βράχο της Ακρόπολης.
  Φόρο τιμής στην έννοια των δημοκρατικών θεσμών.
  Από κεί και πέρα εμεις τι κάνουμε , αφήνουμε το Τσίπρα και το ασκέρι του να καταρρακώνει τους δικους μας νομους και το Συνταγμά μας ;
  Να ισοπεδώνει τις υπάρχουσες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ της Δημοκρατίαε μας με βοσκοτόπια και τα τοιαύτα ευτράπελα …
  Να εξακολουθεί , μιά αυτοπροσδιοριζόμενη σαν «αριστερή ομάδα » , να σείρεται και να άγεται από τα ρατσιστικά και φασιστικά , Ακροδεξιά συνθήματα και τις φανφάρες του Πάνου Καμμένου ;
  Αντι λόγων απαιτούμε πράξεις που δεν κοστίζουν μάλιστα.!
  Αναθεώρηση του Συνταγματος ναι !
  και φυσικά οχι με τον κατά τα αλλα συμπαθή κ. Κιμούλη !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.