ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μαξίμου για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Κυβερνητικές πηγές: Νέο όραμα για την Θράκη προέβαλε ο Τσίπρας

«Με πολιτικό συμπέρασμα της μονοήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη, τη δέσμευσή του ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης θα παραμείνει αμείωτο για την ακριτική αυτή περιοχή και όλους τους κατοίκους της χωρίς αποκλεισμούς, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη «με απόλυτη επιτυχία», όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.
tsipras

«Νέο όραμα για τη Θράκη» προέβαλε ο πρωθυπουργός, σημείωναν ακόμη οι ίδιες πηγές, στον πυρήνα του οποίου οράματος βρίσκονται η ανάπτυξη και η παιδεία. «Αυτοί οι δυο άξονες αλληλοσυμπληρώνονται και βασίζονται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, ιδιαίτερα στη στρατηγικού χαρακτήρα γεωγραφική θέση και στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο κεφάλαιό της. Έτσι, χαράσσεται για τη Θράκη η ρεαλιστική προοπτική να καταστεί ενεργειακός, εμπορικός και διαμετακομιστικός κόμβος, που παρέχει περισσότερη ευημερία σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες», σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία.

Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίστηκαν τόσο στους σταθμούς της περιοδείας, όσο και στη σύνθεση της κυβερνητικής αποστολής που πλαισίωσε τον πρωθυπουργό, εξηγούσαν από την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι τον κ. Αλέξη Τσίπρα συνόδευαν οι υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτσης και ο υφυπουργός Σ. Πιτσιόρλας.

Στα στοιχεία της επίσκεψης τώρα, με αφετηρία τον διαρκώς αναπτυσσόμενο λιμένα της Αλεξανδρούπολης και το εργοτάξιο του TAP, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σε τόπους και σχολεία όπου υπήρξε απευθείας επαφή τόσο με συμπολίτες μας που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, όσο και με το σύνολο των πολιτών και των παραγωγικών φορέων της περιοχής.
«Ενθουσιώδης» περιγράφεται, ειδικότερα, η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον πρωθυπουργό στο χωριό Φιλλύρα της Ροδόπης, με τους μαθητές, καθηγητές και γονείς του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, να κάνουν λόγο για «συγκινητικά πρωτοφανή» επίσκεψη του πρωθυπουργού στο σχολείο τους. Παρόμοια ατμόσφαιρα επικράτησε και στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου το εξαιρετικό κλίμα συνύπαρξης των παιδιών συνοδεύτηκε από την πλούσια μουσική παράδοση της πατρίδας μας.

Οι επαφές του πρωθυπουργού με τους πολίτες της Θράκης ολοκληρώθηκαν με μια εφ´ όλης της ύλης ομιλία σε μια μαζική συγκέντρωση, σε μια κατάμεστη αίθουσα. Εκεί, ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τους στρατηγικούς άξονες της κυβέρνησης για την εκπαίδευση, την έρευνα, τις υποδομές, την ενέργεια, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, στην κατεύθυνση της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για τη Θράκη και ολόκληρη την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, τέλος, δεσμεύτηκε πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο για τη Θράκη και πως την επίσκεψη του θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της παιδείας και της ανάπτυξης, ως αλληλένδετων όρω

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ Ε ΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
  ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΥΤΟ…ΣΥΣΚΕΠΤΕΤΑΙ !

  Ήθελαν να πέσει ο Παπανδρέου για να γίνουν ..κόμμα. Ήθελαν να καταστραφεί η Ελλάδα για να γίνουν ‘’εξουσία’’. Ήθελαν να ξανακτίσουν το ‘’τσίγκινο’’ παραπέτασμα της εκδίκησης των κουκουλοφόρων της γονικής καθοδήγησης …
  *Άνοιξαν το στόμα τους και δεν ήξεραν τι έλεγαν
  *Πως μπορείς να ‘’μαζέψεις’’ τόσες έωλες, ψεύτικες και ανέντιμες υποσχέσεις και ταυτόχρονα να παίξεις βρόμικο διπλό παιχνίδι , που σε λίγο σε ‘’ξεβρακώνει’’?
  *Ποιος στην Ευρώπη να σε πιστέψει και ποιος στην Ελλάδα να μη σε ‘’φτύσει’’ για τόσα εγκληματικά παραμύθια που κατέστρεψαν και σκότωσαν τόσες ελπίδες?
  ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων
  Μιλώντας για τις «κόκκινες γραμμές» στην διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της δημοκρατικής Ευρώπης». «Δεν δίνουμε έναν αγώνα μόνο στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά και στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε για να αναφερθεί κατόπιν στις αξίες του Διαφωτισμού. Σύμφωνα με… τον πρωθυπουργό τον αγώνα για λύση απέναντι στη λιτότητα που διεξάγει η κυβέρνηση, βλέπουν οι και υπόλοιποι λαοί σαν λύση και για τους ίδιους.
  *«Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
  *«Τους απαντάμε «δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε»,
  εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία.
  Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα,
  χωρίς το μνημόνιο,
  χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα.
  Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, ολοκλήρωση της ευθανασίας της…»

  ΣΧΟΛΙΟ: Σήμερα , ο διεθνώς και εντός απαξιωμένος ‘’χουντοσυντηρητής’’ ..Αλέξιος , υπόσχεται με την ίδια αναισθησία και …ευκολία τα πάντα …σε όλους.
  Θα μας …ξαναπείσει ,ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ??????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.