ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρότρυνση για συλλογική λειτουργία

Κυβερνητικές Πηγές: Ποια θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου

Τα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης και του προϋπολογισμού του 2017 απασχόλησαν, σε μια καταρχήν σύντομη συζήτηση, το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί ενδελεχώς στα κυβερνητικά όργανα και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τον προϋπολογισμό.

Επίσης, στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν και ζητήματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, τον οποίον και αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη, καθώς και ο συντονισμός των κυβερνητικών επιτροπών μεγάλων έργων και αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρότρυνε για συλλογική λειτουργία, συντονισμό και αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών, ενώ επί του ιδίου ζητήματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σημείωσε ότι η συλλογική λειτουργία δεν είναι μόνο θέμα δομών, αλλά και αλληλεγγύης και καλής συνεννόησης μεταξύ των υπουργών.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μίλησαν επίσης η Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Χουλιαράκης και Γιάννης Τσιρώνης, με τον κ. Χουλιαράκη να επισημαίνει ότι υπάρχει υπεραπόδοση εσόδων.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση διαψεύδει σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δημοσιονομικό κενό ύψους 1 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η μετάθεσή της για την Πέμπτη, οφείλεται στην αλλαγή της σύνθεσης της διάσκεψης λόγω της υπουργοποίησης μελών της.

Τέλος, η κυβέρνηση προγραμματίζει την τακτική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου καθώς και την επαναφορά της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.