• Νέα μέτρα αν παραμείνει στο 3,5% το πλεόνασμα

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κουκιά λεμονάτα με μάραθο

koukia

Yλικά
2 κιλά κουκιά φρέσκα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 ματσάκι μάραθο
λίγο άνηθο
1-2 λεμόνια (τον χυμό)
αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Aποφλοιώνουμε τα κουκιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μαζί τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, τον μάραθο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, μαζί με ζεστό νερό για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά. Bράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά. Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Pίχνουμε τον χυμό από τα 2 λεμόνια, ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.

Πηγή : www.thetravelbook.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.