ΚΟΣΜΟΣ

Για μια εβδομάδα

Κούβα: Στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, θα πραγματοποιηθεί τελετή μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο

kastro

Οι Κουβανοί θ' αρχίσουν να συγκεντρώνονται από σήμερα στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, για τη διάρκειας μιας εβδομάδας τελετή στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, ηγέτη της επανάστασης του 1959 και ηγέτη της Κούβας, για 50 χρόνια.
Ο Κάστρο πέθανε την Παρασκευή, σε ηλικία 90 ετών. Ο ίδιος, είχε παραιτηθεί από την εξουσία εξαιτίας προβλημάτων υγείας, μεταβιβάζοντας την προεδρική εξουσία στον αδερφό του, Ραούλ Κάστρο.
Ο Κάστρο αποτεφρώθηκε το Σάββατο και οι στάχτες του θα μεταφερθούν με πομπή στην πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα, στα ανατολικά της Κούβας, απ' όπου και ξεκίνησε η επανάσταση.
Η κυβέρνηση κάλεσε τους Κουβανούς στην Πλατεία της Επανάστασης για μία διήμερη τελετή μνήμης, που θ' αρχίσει στις 09:00 το πρωί τοπική ώρα..
Σημείο αναφοράς στην τελετή, θα είναι η τεφροδόχος με τη στάχτη του Φιντέλ Κάστρο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 9:17 03/12/2016

    Ένας αδίστακτος δικτάτορας, ένας τραμπούκος βασανιστής του Κουβανικού Λαού.Ένα άθλιο υποκείμενο με περιουσία 140 εκατομμύρια δολλάρια αυτός και 1 Δις δολλάρια ο γιός του, την ώρα που οι Κουβανοί υπέφεραν, πεινούσαν και πέθαιναν από την πείνα.Οι γυναίκες στην Κούβα κάνουν πεζοδρόμιο για 7 και 8 την ώρα δολλάρια εξαιτίας του.Αυτόν τον στυγνό δικτάτορα έχει για ίνδαλμα του ο δικός μας πολιτικός τενεκές και καραγκιόζης ο Ακέξης καρπαζοεισπράκτορας Τσίπρας.Άντε στο διάολο αριστερέ απατεώνα Φιντέλ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.